Constructii & Imobiliare

După pierderi masive în anii de criză, construcţiile se stabilizează „pe verde“ în 2015

După pierderi masive în anii de criză, construcţiile...

Autor: Ioan Dornescu

28.09.2015, 00:06 348
Încă departe de gloria anilor de boom, când multe din ieşirile publice ale producătorilor de materiale echivalau cu anunţuri legate de con­struc­ţia unei fabrici noi sau planuri de extindere a producţiei, industria con­strucţiilor a depăşit perioada scă­derilor abrupte şi s-a stabilizat pe un trend ascendent în 2015. Evoluţia pozitivă a construcţiilor este validată atât de cifrele de la Statistică, cât şi de declaraţiile sau estimările jucă­torilor de profil.
 
Potrivit informaţiilor Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Con­strucţii (ARACO), piaţa con­strucţiilor a avut o scădere de 4% anul trecut, la 8,9 mld. euro, repre­zen­tând minimul atins de industria de profil de la începerea crizei. Datele asociaţiei arată că piaţa con­strucţiilor s-a diminuat de la 15,7 mld. euro la 9,33 miliarde euro în perioada 2007 - 2012, urcând uşor, până la 9,36 mili­ar­de euro, în anul următor.
 
Pe de altă parte, sectorul mate­rialelor de construcţii, care a pierdut aproape 40% în perioada de criză, a stagnat anul trecut la 3,2 miliarde euro, conform datelor Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România (APMCR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO