Constructii & Imobiliare

DX Bucureşti Alexandria intră în linie dreaptă: o companie din Cluj va realiza studiul de fezabilitate pentru drumul de mare viteză

DX Bucureşti Alexandria intră în linie dreaptă: o...

Autor: Bogdan Alecu

07.01.2022, 15:46 2361

Asocierea DP CONSULT SA (Lider) – SC EXPLAN SRL (Asociat 1) – SCA TEAHA&FUZESI (Asociat 2) va realiza studiul de fezabiltate pentru drumul de mare viteză Bucureşti Alexandria, aceştia câştigând licitaţia cu preţul de 16,1 mil. lei fără TVA.

Potrivit masterplanului, Danubius Expres - Bucureşti-Alexandria ar urma să aibă 70 km şi va costa 367,5 mil. euro fără TVA, cu un cost per km de 5,3 mil. euro, iar acest sector de drum face parte din reţeaua primară de drumuri a României. În plus, în masterplan se discută deja de Bucureşti-Alexandria ca viitor drum expres. Acesta va fi continuat de Alexandria-Craiova, de asemenea tot drum expres şi Craiova-Lugoj, astfel încât Bucureşti-Alexandria-Roşiori-Craiova-Lugoj va conecta sudul ţării de Europa de Vest.

Actualul DN6 Bucureşti-Alexandria este unul dintre cele mai aglomerate drumuri din ţară în acest moment, iar traficul justifica construcţia unei autostrăzi încă din anul 2015. 

Sectoarele Bucureşti – Alexandria – Craiova şi Dr. Tr. Severin – Lugoj aparţin de TEN-T Core.

De asemenea, la nivel european această axă se suprapune coridorului european Orient East-Med, ce uneşte Europa Centrală cu porturi de la Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Mediterană. Intervenţiile necesare pentru realizarea coridorului de conectivitate Danubius sunt: drum expres Bucureşti – Alexandria – Craiova, drum expres Craiova – Dr. Tr. Severin, drum expres Dr. Tr. Severin – Caransebeş – Lugoj.

DR10, Măgurele Expres reprezintă şi "capătul" a două viitoare noi drumuri expres spre zona de sud a ţării. Pentru sinergia proiectelor finanţate din fonduri europene, drumurile expres Bucureşti - Alexandria şi Bucureşti - Giurgiu pot avea un trunchi comun între A0 şi Ghimpaţi (cu 3 benzi pe sens), care se poate avea continuitate spre Bucureşti prin proiectul de radială 10 (Măgurele Expres), potrivit masterplanului prezentat de Guvern la finalul anului 2021.

Durata contractului este de 17 luni de la data de începere a contractului. Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

DP Consult este o companie din Cluj, care a realizat zeci de proiecte mari cu finanţare internaţională. Printre lucrări se numără reabilitarea DN17 Tureac-Sadova-Suceava, în calitate de subconsultant pentru francezii de la Egis, studii de fezabilitate pentru DN17 Dej-limită de judeţ Bistriţa-Năsăud-jud. Suceava. A mai lucrat ca sub-consultant pentru - Louis Berger(Franţa) pentru Lucrări de Supervizare pentru Reabilitarea Drumurilor, DN 15 Turda - Cuci - Tg. Mureş, DN 13 Tg. Mureş - Sighişoara, Search Corporation(Romania) pentru Lucrări de Supervizare pentru Reabilitarea Drumurilor, DN1 Cluj -Napoca - Huedin;  Egis(Franta) pentru Lucrari de Supervizare pentru Rabilitarea Drumurilor, DN 17 Tureac - Sadova – Suceava şi autostrada Arad - Timisoara - Lugoj.

DP Consult a mai colaborat cu CNAIR, Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Braşov, Iaşi, Consiliile Judeţene din Cluj, Sălaj, Satu-Mare, Bistriţa, Alba.

În cadrul contractului se vor presta şi elabora următoarele servicii, respectiv următoarele documente: Elaborarea Studiului de Fezabilitate; Asistenţă tehnică acordată Beneficiarului pentru susţinerea Aplicaţiei de Finanţare; Asistenţă tehnică acordată Beneficiarului pentru procedura de atribuire a contractelor de proiectare şi execuţie a lucrărilor, după caz.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO