Constructii & Imobiliare

Element Industrial livrează prima fază din ELI Park 3 18.500 mp, cu un grad de închiriere de 90%

Element Industrial livrează prima fază din ELI Park 3...

Autor: Bogdan Alecu

08.04.2022, 11:58 306

Dezvoltatorul Element Industrial anunţă inaugurarea primei faze a proiectului logistic ELI Park 3, în zona Buftea-Chitila.

Noul centru de distribuţie, în suprafaţă de 18.500 mp, este închiriat în proporţie de 90% către chiriaşi din industria e-commerce, producţie şi retail business to business. 

„In urmă cu câţiva ani ne-am dezvoltat o strategie diferită de majoritatea jucătorilor din logistică. Am dezbătut cum va arăta viitorul - unde şi de ce tip vor fi următoarele nevoi logistice din zona Bucureştiului. Datele ne-au arătat ca potenţialul este legat de Nord-Vest, dar nu oricum: personalizare pe industriile care cresc – de la e-commerce până la retail. Acestea au nevoi extrem de specifice în termeni de spaţii, servicii sau disponibilitate a forţei de muncă. Suntem convinşi că hubul din zona Buftea Chitila reprezintă baza noului pol de pe harta logistică a zonei metropolitane Bucureşti. Mai mult, dinamica sa va creşte exponenţial, odată cu finalizarea A0 – noua centură a Capitalei”, explică Andrei Jerca, Managing Director, Element Industrial.

Pe lângă investiţiile din hub-ul Buftea-Chitilea, Element Industrial este deja unul dintre cei mai dinamici jucători din piaţa de logistică locală: are în desfăşurare mai multe proiecte situate în Bacău, Ploieşti sau Brăila. Planul companiei este de a dezvolta 500.000 mp de spatii logistice până la finele lui 2026. Mai mult, toate proiectele sub marca „ELI Parks” respectă standardele internaţionale de clasă A, utilizând concepte şi tehnologii moderne.

Element Industrial este unul dintre cei mai dinamici jucători de pe piaţa spaţiilor logistice, dezvoltând o serie de proiecte sub brandul Eli Parks. Totodată, dezvoltatorul oferă un pachet integrat de servicii de built to suit pentru facilităţi de producţie şi depozitare, începând de la identificarea terenurilor pretabile unor astfel de dezvoltări, autorizare, proiectare şi livrare conform cerinţelor specifice pentru fiecare proiect. Element Industrial este un joint venture între Element Group, fondat de Ionuţ Dumitrescu, şi D Craig Real Estate, divizia imobiliară a fondului de investiţii D Craig Holding, controlat de Sacha Dragic. CEO-ul D Craig Real Estate este Anca Damour.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO