Constructii & Imobiliare

Elveţienii de la Holcim închiriază 2.282 mp de spaţii office în proiectul de birouri certificat verde Oregon Park din Pipera, deţinut de Lion’s Head Investments

Mădălina Crăciunescu, Director Resurse Umane şi Organizaţie Holcim România

Mădălina Crăciunescu, Director Resurse Umane şi Organizaţie Holcim România

Autor: Cristina Bellu

31.03.2023, 09:39 411

Holcim România, cel mai mare pro­ducător de materiale de construcţii din România după cifra de afaceri, activ în fa­bricarea cimentului, închiriază un spaţiu de 2.282 de metri pătraţi în clădirea de birouri B din Oregon Park, proiect certificat verde, construit în zona Pipera din Capitală şi deţinut de Lion’s Head Investments.

Alegerea sediului vine în contextul adoptării noului model de decarbonizare a construcţiilor şi a noii identităţi de brand, recent lansate de Holcim (Romania), care vizează decarbonizarea operaţiunilor companiei, livrarea de soluţii şi produse cu amprentă scăzută de CO2, dezvoltarea de soluţii pentru clădirile viitorului şi încurajarea utilizării resurselor din deşeuri de construcţii şi demolări prin aplicarea economiei circulare.

„Mutarea într-un birou mai sustenabil se aliniază valorilor şi ambiţiilor noastre orientate spre performanţă, creştere şi sustenabilitate, care stau la baza tranziţiei spre construcţii şi oraşe mai verzi”, spune Mădălina Crăciunescu, Director Resurse Umane şi Organizaţie Holcim România.

Noul birou în care angajaţii Holcim îşi desfăşoară activitatea are certificare BREEAM, care confirmă eforturile de sustenabilitate prin materialele de construcţie folosite şi prin multiplele facilităţi de eficientizare energetică şi de resurse. De altfel, Oregon Park este recunoscut ca fiind şi complexul de birouri cu cea mai mare suprafaţă verde din Bucureşti.

„Suntem convinşi că alegerea acestui spaţiu este o evoluţie benefică atât în ceea ce priveşte confortul angajaţilor, cât şi în atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale companiei.”, adaugă Alina Necula, Country Manager Lion's Head România.

Odată cu această schimbare, Grupul Holcim România aduce în acelaşi birou angajaţii companiilor Holcim (Romania) şi Somaco Grup Prefabricate.

România se află astăzi pe locul doi în Europa Centrală şi de Est în materie de clădiri verzi, cele  mai multe dintre clădirile verzi din România fiind construite în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Braşov. În 2022 tipurile de construcţii cu cele mai multe clădiri certificate sustenabil sunt clădiri de retail, clădiri din sectorul logistic şi cele de birouri.

Clădirile verzi sunt proiecte construite cu atenţie asupra impactului de mediu, şi utilizare eficientă a resurselor. Aceste clădiri, au mai puţin carbon încorporat în construcţie şi facilitează o amprentă redusă de CO2 şi un consum mic de apă şi energie în timpul utilizării.

Grupul Holcim România are în prezent aproximativ 2.000 de angajaţi, oferind soluţii şi produse din categoriile: ciment, betoane, agregate, soluţii pentru infrastructură şi prefabricate, BCA, şi servicii de mediu.

Lion’s Head Investment este o companie rezultată din asocierea de tip joint-venture dintre Old Mutual, fond de investiţii sud-african şi AG Capital. AG Capital este prelungirea uneia dintre primele agenţii de real-estate din Bulgaria, fondată de Christo Iliev.

În iunie 2018, compania a realizat prima tranzacţie pe piaţa locală odată cu preluarea proiectului de birouri Oregon Park, deţinut de Portland Trust şi Ares Management în zona Pipera din Capitală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO