Constructii & Imobiliare

EMI, jucător în piaţa sistemelor industriale de acces, cu Morphosis Capital în acţionariat, aduce în board-ul companiei patru executivi de top: Gemma Webb, fost CEO al BAT România, Adela Jansen, partener Druid, Cristian Covaciu, CEO al IPEC Alba şi Florin Trandafirescu, fost CEO al Unilever

 Jerome France, fondator şi CEO al EMI

Jerome France, fondator şi CEO al EMI

Autor: Cristina Bellu

18.01.2022, 10:28 268

EMI, jucător naţional în domeniul soluţiilor şi serviciilor complete pentru acces industrial, companie controlată în proporţie de 51% de fondul de private equity Morphosis Capital, anunţă formarea unui Advisory Board, compus din patru executivi de top ai mediului de afaceri din România: Gemma Webb, fost CEO al British American Tobacco în România, Adela Jansen, partener Druid, Cristian Covaciu, CEO al IPEC Alba şi Florin Trandafirescu, fost CEO al Unilever South Central Europe.

„Pe termen lung, obiectivul nostru este ca EMI să devină furnizorul preferat în România şi Europa de soluţii totale industriale şi pentru soluţii tehnice complexe. Pentru a realiza acest lucru, am decis împreună cu Morphosis Capital să atragem alături de noi parteneri cu experienţă în afaceri la cel mai înalt nivel,” spune Jerome France, fondator şi CEO al EMI.

Gemma Webb este un executiv cu o experienţă de peste 40 de ani în transformarea afacerilor, cu expertiză dovedită în creşterea accelerată a companiilor. De-a lungul carierei sale profesionale, Gemma Webb a deţinut roluri de conducere în companii din domenii precum FMCG sau industria tutunului în Marea Britanie, Belgia, Germania şi România. În ceea ce priveşte România, în perioada 2012-2017 a deţinut poziţia de CEO în cadrul British American Tobacco România. În ultimii doi ani, aceasta s-a concentrat pe acordarea de consultanţă de specialitate către companii care îşi doresc să îmbunătăţească anumite aspecte de afaceri, precum creşterea vânzărilor, activităţile de marketing, comunicarea sau profitabilitatea companiei.

Adela Jansen are o experienţă de peste 25 de ani la nivel de top management şi consilii de administraţie sau consilii consultative din diverse companii din mai multe industrii precum serviciile financiare, FMCG, hospitality, telecom şi organizaţii de business. Are expertiză în strategii de dezvoltare, procese de transformare, resurse umane şi guvernanţă. Printre acestea se numără: Camera de comerţ şi Industrie franceză în România, Coaliţia pentru Dezvoltarea României, Envisia Boards of Elite, Holde Agri Invest, start-up-uri din domeniul tehnologiei şi cel financiar. Este partener în Druid, firmă de inteligenţă artificială aflată în expansiune internaţională si profesor asociat la ASE.

Cristian Covaciu este un antreprenor român, co-fondator şi director general al IPEC Alba, cel mai mare producător de vitrus menaj din Europa, prezentă pe piaţa din România de peste 30 de ani. În 2016, Cristian Covaciu a fost desemnat EY Entrepreneur of the Year în România.

Florin Trandafirescu este un executiv român cu o experienţă vastă în domeniul FMCG, el deţinând timp de peste 25 de ani diverse funcţii de conducere în cadrul grupului Siemens şi grupului Unilever, inclusiv 10 ani la nivel de Managing Director, în mai multe ţări din Europa.

„Numirea unui Advisory Board reprezintă un pas natural pentru o companie care îşi doreşte să se dezvolte accelerat şi să îşi extindă gama de produse şi prezenţa la nivel internaţional. Gemma, Adela, Cristian şi Florin deţin o experienţă vastă în domeniile în care activează şi sunt convinsă că integrarea lor în echipa EMI va aduce valoare adăugată şi va conduce la îndeplinirea cu succes a obiectivelor de dezvoltare ale companiei,” adaugă Simona Gemeneanu, Partner, Morphosis Capital.

În septembrie 2021, Morphosis Capital a anunţat investiţia a 15 milioane de euro împreună cu coinvestitorii în EMI, prin achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni. Aceasta este cea mai mare investiţie a fondului de private equity, care mai deţine participaţii în DocProcess, Medima Health, reţeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, Cronos Med şi Stay Fit Gym.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO