Constructii & Imobiliare

Era apartamentelor ieftine a luat sfârşit: Laurenţiu Afrasine, CEO Akcent Development: Anticipăm o creştere de 10% a preţurilor VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

23.05.2021, 13:08 11624

Dezvoltatorii imobiliari progonzează o creştere de 10% a preţurilor la apartamente în 2021, creştere generată de creşterea preţurilor pentru materialele de construcţie, dar şi de situaţia favorabilă în care se află acum economia.

„Estimez o creştere de 10%, este o creştere normală, în care vorbim şi despre o creştere a economiei şi a puterii de cumpărare a clientului”, a declarat Laurenţiu Afrasine în cadrul emisiunii ZF Live.

 Puterea de cumpărare s-a majorat semnificativ de la criza din 2008 şi până în prezent. Astfel, un viitor cumpărător îşi poate plăti integral apartamentul în circa 8 ani, la momentul actual. Spre comparaţie, cu 13 ani în urmă, cumpărătorul avea nevoie trei decade pentru achitarea integrală a apartamentului.

„Putem să spunem că astăzi, 2021, dacă un client doreşte să cumpere un apartament cu două camere cu o suprafaţă utilă de 50 de metri, are nevoie astăzi la preţurile actuale de piaţă de 8,3 ani pentru a achita imobilul. În 2008 vorbeam de 39 de ani sau 30” a mai spus Laurenţiu Afrasine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO