Explozia clădirilor de birouri din Nordul Capitalei: Aurel Vlaicu şi Pipera, zonele sufocate de corporatişti, au fost cele mai aglomerate staţii de metrou în 2017

15 ian 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Ionuţ Anton, un angajat care lucrează în zona de nord a Capitalei: „Este mereu înghesuială când plec de la serviciu de la Pipera“.

Creşterea numărului de corpo­ratişti din noile clădiri de bi­rouri a supraaglomerat staţiile de metrou din nordul Bucu­reştiului, cele mai mari creşteri ale traficului de călători fiind înregistrate anul trecut în staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera, din apropierea hubului de birouri al Capi­talei, potrivit datelor furnizate de Metrorex la solicitarea ZF.

În total, anul trecut, aproape şapte milioane de oameni au trecut prin staţia Aurel Vlaicu, o creş­tere de circa 7% faţă de 2016, şi circa şase milioane prin staţia Pipera – după un avans similar.

În medie, 33.360 de oameni au tranzitat într-o singură zi aceste staţii de metrou, folo­site îndeosebi de corpo­ratiştii ale căror birouri sunt situate în apropiere. De altfel, intervalul orar în care se înregistrează cea mai mare aglomeraţie în staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera este cuprins între 18 şi 19, adică exact ora la care se în­cheie programul uzual al celor mai multe companii cu sediile în clădirile de birouri moderne. „Eu urc în metrou la Dimitrie Leonida şi cobor la Pipera. Pe parcurs, la celelalte staţii, coboară puţini oameni, cei mai mulţi merg până la Aurel Vlaicu şi Pipera. Foarte puţini dintre colegii mei vin cu maşina la serviciu, cei mai mulţi aleg să vină cu metroul. Cel mai aglomerat este iarna, vara mai sunt oamenii în concediu, însă per total aglomerat e tot timpul, iar în metrou e mereu înghesuială când plec de la serviciu”, spune Ionuţ Anton, un angajat care lucrează în zona de nord a Capitalei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.01.2018

 
Cuvinte cheie:
birouri
, metrou
, pipera
, subteran
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide