Constructii & Imobiliare

Extremele de preţuri la apartamente în marile oraşe: 1.056 euro/mp în Bucureşti şi 422 euro/mp în Reşiţa

Extremele de preţuri la apartamente în marile oraşe:...

Autor: Cristi Moga

17.12.2014, 12:23 1229

Preţurile medii solicitate pentru apartamente au crescut pe parcursul acestui an în 22 dintre cele 31 de oraşe reşedinţă de judeţ incluse într-un studiu al site-ului Imobiliare.ro. Cele mai mici preţuri sunt în Reşiţa, unde preţul mediu pe metrul pătrat util este de 422 de euro/mp, în timp ce în Bucureşti continuă să fie cele mai scumpe apartamente.

După şase ani neîntrerupţi de declin, preţurile apartamentelor din Bucureşti, dar şi din alte 21 de oraşe mari din ţară au reînceput uşor să crească în 2014, cel mai mare avans, de 6,7%, fiind consemnat în Buzău, potrivit unui studiu al portalului Imobiliare.ro, cel mai mare site de anunţuri din piaţă.

Studiul arată că în ultimul an preţurile medii ale apartamentelor din Bucureşti au crescut cu 1,5%, de la 1.040 la 1.056 euro/mp util, şi se menţin cele mai ridicate din ţară, în timp ce oraşul reşedinţă de judeţ cu cele mai ieftine apartamente este Reşiţa, unde preţul mediu solicitat este de 422 de euro/metrul pătrat.

Din lipsă de informaţii, analiza nu cuprinde date cu privire la preţurile apartamentelor din Miercurea-Ciuc, Sfântu Gheorghe, Vaslui, Alexandria, Călăraşi, Giurgiu şi Slobozia, reşedinţele unor judeţe cu o economie firavă şi o piaţă rezidenţială pe măsură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO