Constructii & Imobiliare

Fabryo Corporation, în vizorul Consiliului Concurenţei: Producătorul de vopsele este suspectat că a stabilit preţurile de revânzare pentru mai multe produse cu unii dintre distribuitorii săi

Fabryo Corporation, în vizorul Consiliului Concurenţei:...

Autor: Cristina Bellu

12.10.2021, 13:11 782

Consiliul Concurenţei  a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere pe piaţa producţiei şi comercializării vopselelor şi  acoperirilor decorative între producătorul de lacuri şi vopsele Fabryo şi unii dintre distribuitorii săi.

“Autoritatea de Concurenţă are indicii că Fabryo Corporation S.R.L., în calitatea sa de producător, a stabilit preţurile de revânzare în relaţia cu distribuitorii săi, pentru o serie de produse comercializate. De asemenea, investigaţia vizează şi o posibilă înţelegere pentru împărţirea pieţei pe criterii de teritorialitate”, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

În cadrul investigaţiei, inspectorii Consiliului Concurenţei au efectuat inspecţii inopinate la sediul  şi punctele de lucru ale Fabryo, precum şi firmele distribuitoare Adimag Com Impex, Almir, BogMad Prestcom, Cindy, Macon, Oyl Company, Orca, Romteco, Service Top Agro şi Sanex Com.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

Fabryo, operat prin intermediul societăţii Fabryo Corporation, deţine o platformă de producţie de vopsele, mortare şi adezivi în Popeşti-Leordeni şi o alta de produse termoizolatoare în Tunari, judeţul Ilfov.

Compania a fost cumpărată în toamna anului 2018 de producătorul olandez de lacuri şi vopsele Akzo Nobel de la fondul de investiţii suedez Oresa Ventures, într-o tranzacţie de peste 50 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO