Constructii & Imobiliare

Fabryo: Vedem o creştere a consumului de materiale de finisaje. Sperăm să fie una sustenabilă

Dragoş Militaru, CEO al Fabryo-Atlas Paints: După o creştere de 5% în 2014 ne dorim să spargem bariera de 10% în 2015.

Dragoş Militaru, CEO al Fabryo-Atlas Paints: După o creştere de 5% în 2014 ne dorim să spargem bariera de 10% în 2015.

Autor: Ioan Dornescu

05.05.2015, 00:06 275
Vânzările grupului Fabryo-Atlas Paints, creat în anul 2013 prin fuziunea dintre producătorul de lacuri şi vopsele Fabryo, controlat de fondul de investiţii Oresa Ventures, şi divizia de materiale de construcţii a Atlas Corporation, deţinut de grecul John Sitinas, au crescut cu peste 10% în primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada similară din 2014.
 
Perioada ianuarie - martie a adus vânzări mai mari pe toate segmentele de produse, respectiv vopsele lavabile, mortare şi adezivi, termo - sisteme şi hidroizolaţii, cea mai mare creştere fiind înregistrată de gama profesională de materiale de finisaje APLA şi produsele cu rezistenţă sporită la pătare şi murdărire din gama Savana Teflon. „Vedem o creştere a consumului de materiale de finisaje şi sperăm că această nouă tendinţă va fi sustenabilă. Reducerea TVA la unele produse şi revenirea treptată a sectorului rezidenţial vor fi principalii factori care pot susţine creşterea prognozată“, afirmă Dragoş Militaru, CEO al Fabryo-Atlas Paints.
 
Evoluţia pozitivă a segmentului de construcţii reziden­ţiale a adus anul trecut un avans de 5% al rulajului grupului, de la nivelul de 40 milioane euro consemnat în 2013. Lacurile şi vopselele decorative au ponderea cea mai mare în totalul livrărilor. „După o creştere de 5% în 2014 ne dorim să spargem bariera de 10% în 2015. Ne bazăm atât pe evoluţia pozitivă a pieţei din ultimele luni, cât şi pe calitatea portofoliului şi relevanţa mărcilor noastre“, a adăugat Militaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO