Constructii & Imobiliare

Familia Benţa din Târgu Mureş a dezvoltat o clădire de birouri de nouă etaje pentru 700 de angajaţii ai E.ON

Familia Benţa din Târgu Mureş a dezvoltat o clădire...

Autor: Laurentiu Cotu

16.12.2015, 17:21 3389

Familia Benţa din Târgu-Mu­reş, care controlează pro­du­că­torul de lacuri şi vopsele Daw Benţa, a finalizat o investiţie de 29 mil. euro într-o clădire de birouri de aproximativ 23.000 de metri pătraţi, proiect în care grupul ener­ge­tic E.ON şi-a relocat operaţiunile din oraş. Imobilul, cu nouă etaje şi 160 de locuri de parcare, găzduieşte în preznet aproximativ 700 de angajaţi ai companiilor operaţionale E.ON din România. Clădirea are spaţii de birouri, săli de şedinţă, săli de conferinţă, facilităţi conexe activităţii de birou, o cantină şi o cafenea.

’’Investiţia a fost demarată în anul 2010 şi a fost finalizată la mijlocul lunii decembrie a acestui an. Finanţarea dezvoltării proiectului a fost asigurată de Banca Comercială Română, iar pentru partea de investiţii finanţarea a venit din partea CEC Bank’’, a declarat Remus Aurel Benţa, proprietarul grupului Benţa.

Proiectarea clădirii Benţa Office Building a fost realizată de compania Westfourth Architecture împreună cu echipele de la Popp&Asociaţii şi MC General Construct. Antreprenorul general a fost compania Bogart, iar subantreprenorii au fost Contranscom Benţa (parte a grupului Benţa, a intrat în insolvenţă la propria cerere la finalul lunii ianuarie 2014) şi LSG Group.

’’Prin mutarea în noul sediu urmărim eficientizarea activităţii companiilor operaţionale, dar în acelaşi timp am putea spune că astfel reconfirmăm municipiul Târgu Mureş în calitatea sa de centru de coordonare a activităţilor operaţionale ale companiilor E.ON. Relocarea este cu atât mai semnificativă cu cât este realizată într-un an cu o semnificaţie aparte pentru noi, fiind cel în care împlinim un deceniu de prezenţă pe piaţa de energie din România”, a declarat Frank Hajdinjak, CEO E.ON România.

Conform informaţiilor de pe site-ul bentaimobiliare, grupul Benţa cuprinde companiile Contranscom Benţa (construcţii civile şi transporturi), Mobitech (fabricarea mobilierului), Benţa Agro (exploatări agricole), Daw Benţa Romania (fabricarea vopselelor), Color Expert Ro (comercializarea uneltelor specifice industriei vopselelor), EPS Thermopor (fabricarea polistirenului expandat), Băile Sărate (complex hotelier). Principala companie a grupului Benţa este producătorul de lacuri şi vopsele Daw Benţa România, un joint-venture între com­pania DAW din Germania şi omul de afa­ceri Remus Aurel Benţa din Mureş. Anul trecut compania a realizat o cifră de afaceri de peste 72 milioane de lei (16,3 milioane de euro), un profit net de circa 1,7 milioane de lei (380.000 de euro), având un număr mediu de 234 de angajaţi, conform site-ului Mi­nisterului Finanţelor.

Grupul german E.ON este prezent în România din anul 2005, iar în cei zece ani de activitate pe piaţa locală germanii au investit peste 5,12 miliarde de lei (aproximativ 1,3 miliarde de euro) În prezent, E.ON România asigură electricitate şi gaze pentru peste 3 milioane de consumatori din 20 de judeţe. E.ON este primul furnizor integrat, dar şi primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate, asigurând electricitate în peste 2.540 de localităţi şi gaze naturale în peste 1.000 de localităţi. La finalul anului trecut, E.ON avea 6.500 de angajaţi în România, în scădere de la 6.900 în 2013, pe fondul transferurilor efectuate în cadrul diviziilor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO