• Leu / EUR4.9471
  • Leu / GBP5.7699
  • Leu / USD4.6905
Constructii & Imobiliare

Forte Partners vrea să atragă companii din IT, outsourcing şi servicii financiare în proiectul de birouri de 85 mil. euro pe care îl construieşte la Orhideea

Forte Partners vrea să atragă companii din IT, outsourcing şi servicii financiare în proiectul de birouri de 85 mil. euro pe care îl construieşte la Orhideea

Autor: Andreea Neferu

06.10.2015, 13:05 923

Compania de dezvoltare imo­bi­liară Forte Partners, fondată de trei oameni de afaceri, Geo Măr­ges­cu, Ionuţ Dumitrescu şi Johny Jabra, estimează că va atrage companii din IT, outsourcing şi servicii financiare în proiectul de birouri The Bridge pe care vrea să-l construiască în zona Orhideea, pe terenul fostei fabrici Spicul.

“Investiţia în cele două clădiri de birouri din proiectul The Bridge se ridică la 85 de milioane de euro, dintre care 60 de milioane de euro vor fi investiţi în prima fază”, spune Geo Mărgescu, fondator şi CEO al Forte Partners.

Compania estimează că va obţine în perioada următoare autorizaţia de construire, astfel încât să demareze lucrările la acest proiect la începutul anului viitor. Deocamdată Forte Partners nu a semnat contracte de pre-închiriere, însă spune că a demarat deja negocieri cu potenţiali chiriaşi. “În momentul în care prima clădire va fi închiriată în proporţie de 50%, vom începe şi construcţia celei de-a doua”, mai spune Mărgescu.

Cele două clădiri vor avea în total o suprafaţă închiriabilă de 56.000 de metri pătraţi.

Tot în zona Orhideea şi a Pasajului Basarab, Forte Partners mai deţine un teren care se suprapune fostei fabrici de bere Griviţa, unde compania ia în considerare construcţia unui proiect mixt, cu birouri şi retail.

De altfel, zona Orhideea şi, în general, partea de centru-vest a Capitalei se conturează ca viitor pol de birouri, mai mulţi dezvoltatori anunţând că vor construi aici proiecte de birouri.

De asemenea, Forte Partners mai are în lucru în prezent o clădire de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 7.700 de metri pătraţi lângă staţia de metrou Ştefan cel Mare din Bucureşti, a cărei construcţie a început în primăvară şi ar urma să fie gata în septembrie anul viitor. Investiţia în acest imobil se ridică la circa 10 milioane de euro, cu tot cu terenul. “Purtăm discuţii cu zece potenţiali chiriaşi pentru această clădire”, afirmă Mărgescu.

Cei trei antreprenori care au fondat compania de dezvoltare imobiliară Forte Partners au fiecare background fie în domeniul de real-estate, fie în FMCG. Geo Mărgescu a fost directorul general al Cefin Real Estate Asset Management, care a dezvoltat parcul logistic Eurpolis Logistic Park, situat la intrarea pe autostrada Bucureşti-Piteşti, în timp ce de numele lui Ionuţ Dumitrescu se leagă parcursul firmei de consultanţă imobiliară Eurisko, pe care a fondat-o în 1997 şi a vândut-o în 2008 către CB Richard Ellis. Pe de altă parte, Johny Jabra este un om de afaceri libanez care în 2001 a vândut, împreună cu fratele său Jihad Jabra, brandul de cafea Nova Brasilia către Kraft Foods România, filiala locală a gigantului alimentar american. Zece ani mai târziu, cei doi fraţi au vândut şi afacerea cu ciocolată Primola către austriecii de la Meinl.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9471
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9464
Azi: 4.6905
Diferență: -0,3463
Ieri: 4.7068
Azi: 5.7699
Diferență: 0,4055
Ieri: 5.7466
Azi: 4.8974
Diferență: 0,5585
Ieri: 4.8702