Constructii & Imobiliare

Forty Management cumpără cu 7,2 mil. euro un teren lângă fântâna Mioriţa, unde ar urma să fie construită o staţie de metrou din linia spre Otopeni

Forty Management cumpără cu 7,2 mil. euro un teren...

Autor: Bogdan Alecu

22.09.2020, 10:49 958

Dezvoltatorul imobiliar Forty Management, condus de Lucian Azoitei, a cumpărat un teren de aproximativ 3.000 mp, situat în Strada Tipografilor 2, într-o tranzacţie evaluată la circa 7,2 milioane de euro.

Terenul achzitionat recent de Forty Management este învecinat cu Gara Regală Băneasa, Muzeul Minovici şi Muzeul de Artă Veche Apuseană, Parcul Herăstrău şi Lacul Băneasa. Forty a organizat un concurs internaţional pentru proiectare, câştigat de Sane Arhitecture – Paris.

În urmă acestui proces se aşteaptă să rezulte construcţia a circa 30 de apartamente, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii dezvoltatorului.

„Intenţia noastră este să construim un imobil sau două, cu destinaţie rezidenţială, având o galerie de artă la parter, publică, unde artiştii români contemporani să expună gratuit şi să încercăm împreună cu Primăria Capitalei, Ministerul Transporturilor şi Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu” să revitalizăm această zona, prin crearea în cadrul Gării Regale a Muzeului Arhitecturii Bucureştene şi reconversia esplanadei Gării Regale. Astfel, se crează în Bucureşti un pol muzeal important, pol ce se regăseşte şi în zona Palatului Regal. Ţînând cont că în zona Fântânii Mioriţa va fi şi viitoarea staţie de metrou, o reconfigurare a spaţiului urban se impune pentru a aduce şi oamenii“, a declarat Lucian Azoitei, CEO Forty Management.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO