Constructii & Imobiliare

Forty Management cumpără un teren de aproape 40.000 mp deţinut de Butan Gas în zona Străuleşti din Capitală, unde vrea să dezvolte un proiect mixt de mari dimensiuni. Valoarea tranzacţiei se ridică la 8,2 mil. euro fără TVA

Forty Management cumpără un teren de aproape 40.000 mp deţinut de Butan Gas în zona Străuleşti din Capitală, unde vrea să dezvolte un proiect mixt de mari dimensiuni. Valoarea tranzacţiei se ridică la 8,2 mil. euro fără TVA

Autor: Cristina Bellu

05.10.2020, 10:57 799

Dezvoltatorul imobiliar Forty Management, condus de Lucian Azoitei, a încheiat un accord cu Butan Gas România privind achiziţia unui teren de aproximativ 40.000 mp aflat în portofoliul companiei, situat în zona Străuleşti din Capitală, într-o tranzacţie evaluată la 8,2 milioane de euro fără TVA, şi unde vrea să dezvolte un proiect mixt, investiţie estimată la peste 100 mil. euro.

“Central District Lagoon City va fi o adevărată reconversie urbană a unui teren cu destinaţie industrială, într-un proiect mixt de mari dimensiuni cu 570 de apartamente, hotel, birouri, spaţii comerciale, spaţii de recreere, grădini urbane. Intenţia noastră este să implementăm pe acest teren şi licenţa achiziţionată de la Crystal Lagoons ceea ce înseamnă că vom avea o lagună cu ape turcoaz şi plaje cu nisip alb de peste 20.000 mp”, spune Lucian Azoitei, CEO Forty Management.

Terenul este situat pe Strada Coralilor 18, lângă Petrom City şi Şcoala Germană şi are o deschidere de aproape 250 de metri liniari la Şoseaua Străuleşti şi 157 metri la strada Coralilor.

“Central District Lagoon City va fi primul proiect din Europa Central şi de Est 100% “verde”, având eficientă energetică auto-susţinută prin surse independente regenerabile, un alt nivel în dezvoltarea şi reconversia urbană, o investiţie de peste 100 milioane de euro”, adaugă Lucian Azoitei.

Dezvoltatorul Forty Management mai  deţine în portofoliu proiectele rezidenţiale finalizate Central District Polona25, Central District Cuza99, alte 243 de apartamente în construcţie -Central District 4 Elemente şi Central District Viitorului 134 şi 600 de apartamente în planul de dezvoltare imediat- Central District Lagoon City şi Central District Royal Suites.

Anul acesta, Forty Management a achiziţionat unul dintre cele mai scumpe terenuri libere din zona Herăstrău, un teren de aproape 3.000 mp lângă Gara Regală Băneasa, unde intenţionează să dezvolte un imobil rezidenţial cu 30 de apartamente având o galerie de artă contemporană la parter.

AFACERI DE LA ZERO