Constructii & Imobiliare

François Pétry, Holcim: Infrastructura va aduce mai puţin de 40% din veniturile noastre

François Pétry, director general al Holcim România

François Pétry, director general al Holcim România

Autor: Andreea Neferu

15.10.2014, 00:06 201
Francezul François Pétry, care conduce producătorul de ciment Holcim România, spune că piaţa românească a fost marcată anul acesta de condiţii meteo mai bune, prielnice construcţiilor, însă în acelaşi timp mai multe proiecte de infrastructură de anvergură au fost finalizate, fără a fi urmate de altele noi, ceea ce a pus presiune pe industria de profil.
 
„Sub 40% din veniturile Holcim România vor fi generate anul acesta de sectorul de infrastructură, după ce anii trecuţi ponderea acestuia era de circa 40%. (...) Anul acesta segmentele care au evoluat mai bine au fost rezidenţialul şi nonrezidenţialul. (...) Cel mai probabil şi anul 2015 va fi similar anului acesta pentru piaţa construcţiilor. Anul 2015 va fi unul pregătitor pentru demararea unor proiecte mari de infrastructură“, a explicat Pétry, care din februarie este CEO pentru operaţiunile locale ale grupului elveţian din industria materialelor de construcţii.
 
Potrivit Institutului Naţional de Statistică, construcţiile de infrastructură au scăzut cu peste 28% în primele opt luni ale lui 2014 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce clădirile rezidenţiale şi nonrezidenţiale au înregistrat un plus de 34%, respectiv 8% în acelaşi interval.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO