Constructii & Imobiliare

Francezii de la Catinvest continuă extinderea proiectului Electroputere Parc din Craiova şi finalizează o clădire de 12.700 mp de birouri şi spaţii de retail, parte dintr-o investiţie de peste 40 mil. euro

Francezii de la Catinvest continuă extinderea...

Autor: Cristina Bellu

02.11.2021, 11:34 3917

Grupul francez de real estate Catinvest continuă extinderea proiectului Electroputere Parc din Craiova odată cu inaugurarea unei clădiri mixte care include 8.300 de metri pătraţi de birouri de clasă A şi 4.400 de metri pătraţi de retail, ca parte a unei investiţii totale de peste 40 de milioane de euro.

Prin această nouă extindere, aripa de vest a Electroputere Parc ajunge la o capacitate totală de aproximativ 2.000 de angajaţi care pot lucra în spaţiile din cadrul proiectului. Noile birouri sunt deja închiriate de companii precum Ubisoft, liderul francez în industria jocurilor video şi Operative Media, iar spaţiile de birouri inaugurate la finalul anului trecut sunt ocupate de Hella, liderul german specializat în sisteme de iluminat şi electronice pentru industria auto cu activităţi multinaţionale.

În ansamblu, gradul de ocupare a birourilor din cele două clădiri mixte este de peste 65% şi este de aşteptat să crească rapid, potrivit estimărilor reprezentanţilor companiei.

„În ciuda vremurilor pline de provocări pe care continuăm să le traversăm cu toţii, vedem un interes semnificativ din partea chiriaşilor de retail şi de birouri, pe fondul nevoii oamenilor şi companiilor de a reveni la normal cât mai curând posibil”, spune Jibril Semour, directorul general al Catinvest Eastern Europe. 

Francezii de la Catinvest au demarat în iulie şi lucrările de construcţie care vizează extinderea Electroputere Mall din Craiova cu încă 5.500  metri pătraţi suplimentari de retail şi cinci restaurante noi, dintre care trei vor avea terase în exterior.

Mai departe, planurile de dezvoltare includ spaţii de retail, birouri şi alte servicii precum spaţii de co-working sau de tip aparthotel, cu un buget total de investiţii de aproape 60 de milioane de euro în următorii 2-3 ani.

„Suntem o companie de familie, cu o perspectivă pe termen lung, ceea ce ne oferă posibilitatea de a continua să investim în proiectele noastre chiar şi în contexte dificile. Electroputere Parc este deja un centru regional de referinţă şi beneficiază de cea mai bună locaţie din oraş. Mi-am luat angajamentul să dezvolt în continuare acest activ excepţional”, adaugă Bertrand Catteau, preşedintele Catinvest Group.

Grupul francez de real estate Catinvest care deţine şi administrează Electroputere Parc mai deţine şi administrează alte câteva centre comerciale din România - galeriile comerciale Carrefour Orhideea şi Cora Pantelimon din Bucureşti şi Carrefour TOM din Constanţa - precum şi din Europa de Est - Auchan Savoya Park din Budapesta şi Tesco Borska Pole din Plzen. Catinvest activează, totodată, pe piaţa rezidenţială şi comercială din Franţa. În total, Catinvest deţine şi administrează peste 500.000 de metri pătraţi de spaţii în Franţa şi în Europa de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO