Constructii & Imobiliare

Francezii de la AEW Europe ies oficial din România: Morgan Stanley preia oficial birourile America House din Capitală şi ungurii de la Intotek cumpără mallul Promenada Tg. Mureş

Francezii de la AEW Europe ies oficial din România:...

Autor: Bogdan Alecu

24.09.2019, 11:56 1024

După mai bine de doi ani de discuţii, francezii de la AEW Europe ies oficial din România prin vânzarea clădirii de birouri America House din Piaţa Victoriei din Capitală  Achiziţia mallului din Tg. Mureş este realizată de grupul ungar Indotek.

În Tg. Mureş centrul comercial de 50.000 mp suprafaţă include Auchan, Leroy Merlin, Decathlon, H&M, Cinema City, LC Waikiki, New Yorker, Hervis şi Media Galaxy, iar potrivit publicaţiei maghiare Portfolio.hu Indotek va demara şi o modernizare a acestuia, centrul având 12 ani vechime. De asemenea, tot pentru Portfolio, Daniel Jellinek, CEO-ul grupului ungar, a declarat că analizează în continuare şi alte achiziţii în România.

În vara anului trecut David Hay, executivul israelian care a condus timp de şapte ani operaţiunile din România ale dezvoltatorului imobiliar AFI Europe, a fost recrutat de gigantul american Morgan Stanley Real Estate Investing pentru a conduce operaţiunile locale.

America House a fost deţinută în de fondul francez de investiţii AEW Europe, unul dintre cei mai mari administratori de bani din Europa, care a cumpărat proiectul în anul 2007, în perioada de boom a pieţei imobiliare locale, cu 120 mil. euro.

America House are o suprafaţă închiriabilă de 27.000 mp de birouri.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO