Constructii & Imobiliare

Francezii de la Apa Nova anunţă investiţii totale de 370 mil. euro în extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă din Capitală, în următorii 11 ani. Proiectul acoperă peste 1.900 de străzi

Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova

Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova

Autor: Cristina Bellu

15.07.2020, 13:34 536

Apa Nova, concesionarul serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare al Municipiului Bucureşti, anunţă investiţii de 230,9 mil. euro în extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din Capitală, în următorii 11 ani, lucrări care vor acoperi 1.915 străzi de pe întreg arealul oraşului.

Compania ia în calcul şi cheltuieli suplimentare în valoare de 137 milioane euro, astfel că suma totală a investiţiei se apropie de 370 mil. euro.

“Aceste planuri de investiţii sunt anunţate ca urmare a aprobării de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti a prelungirii Contractului de Concesiune nr. 1239/29.03.2000 dintre Municipalitate şi operator, cu o durată de 12 ani, până în noiembrie 2037”, transmit reprezentanţii Apa Nova.

Investiţiile vor fi realizate în conformitate cu priorităţile Master Planului aprobat anul trecut de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, şi urmăresc reducerea riscului de inundaţii în zonele centrale şi depresionare prin extinderea reţelei de canalizare pluviale şi menajere cu peste 94 de km, dar şi prin creşterea capacităţii de transport a reţelei existente; adaptarea infrastructurii de apă la nevoile actuale şi la dezvoltarea urbană prin redimensionarea sistemului de distribuţie a apei în Bucureşti şi în zonele limitrofe; extinderea reţelelor de apă (132.8 km) şi canalizare (91.4 km) conform planului de dezvoltare urbană şi creşterea siguranţei sistemului de alimentare cu apă în caz de situaţii de urgenţă.

„Programul de investiţii este unul ambiţios, dar care va atrage beneficii directe asupra confortului şi siguranţei locuitorilor din Bucureşti, prin reducerea semnificativă a fenomenelor de inundaţie în zone depresionare, precum Tineretului, Theodor Pallady sau Colentina, prin reducerea numărului de intervenţii în carosabil şi îmbunătăţirea condiţiilor de trafic, prin asigurarea accesului la utilităţi pe orice stradă din Bucureşti”, explică Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova.

Începând cu anul 2000, Apa Nova gestionează sistemul de apă şi canalizare, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice din Municipiului Bucureşti, conform Contractului de Concesiune semnat cu autorităţile locale. Acesta este unul dintre cele mai performante parteneriate publice private din lume (top 5), conform site-ului Băncii Mondiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO