Constructii & Imobiliare

Francezii de la Saint-Gobain au investit 20 mil. euro în creşterea capacităţii de producţie a fabricii de sticlă din Călăraşi

Francezii de la Saint-Gobain au investit 20 mil. euro în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.10.2019, 11:07 551

Producătorul francez de materiale de construcţii Saint-Gobain a mărit capacitatea de producţie a fabricii de sticlă de la Călăraşi, cu o investiţie de 20 de milioane de euro. Unitatea de producţie a fost deschisă iniţial în 2005, iar acum poate produce 21 de milioane de metri pătraţi de sticlă anual.

"Am ales să investim în România pentru ca am văzut ca există potenţial de dezvoltare aici. Am folosit tehnologii care să ajute la reducerea consumului de energie cu peste 10%", a spus Andre Limon, directorul general Saint-Gobain Glass România, la evenimentul de inaugurare a liniei de producţie.

În fabrica de sticlă din Călăraşi lucrează 340 de angajaţi, dintre care un sfert pe linia recent retehnologizată.

Producătorul francez de materiale de construcţii Saint-Gobain, care deţine 13 fabrici pe piaţa locală, a mai inaugurat în ianuarie 2019 fabrica de parbrize pe care a construit-o tot în Călăraşi. Unitatea poartă numele Sekurit şi se află în apropierea fabricii de sticlă a grupului francez din aceeaşi localitate. Primele livrări au fost făcute în ianuarie.

Cu 13 fabrici în portofoliu şi 1.800 de angajaţi, afacerile Saint-Gobain România au fost în 2018 de aproximativ 230 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF pe baza estimărilor făcute de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO