Constructii & Imobiliare

Francezii de la Saint-Gobain Rigips vor să deschidă o carieră de gips de 8-9 mil. € în judeţul Cluj

Francezii de la Saint-Gobain Rigips vor să deschidă o carieră de gips de 8-9 mil. € în judeţul Cluj

Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Construction Products - Rigips Business Unit: Investiţia va fi finalizată în câţiva ani de zile, în funcţie de evoluţiile economiei româneşti şi ale sectorului de construcţii

Autor: Andreea Neferu

23.10.2014, 00:06 1007
Rigips, divizia de gips-carton şi ipsos din cadrul producătorului de materiale de construcţii Saint-Gobain Construction Products, are în plan deschiderea unei noi cariere de gips în următorii ani în comuna Moldoveneşti, judeţul Cluj, investiţia urmând să se ridice la 8-9 milioane de euro.
 
„Pentru asigurarea necesarului de rocă pentru dezvoltările viitoare avem în plan deschiderea unei noi cariere de gips. (…). Investiţia va fi finalizată în câţiva ani de zile, în funcţie de evoluţiile economiei româneşti şi ale sectorului de construcţii“, a declarat Con­stan­tin Hariton, directorul ge­neral al Saint-Gobain Con­struc­tion Products - Rigips Bu­siness Unit.
 
Terenul achiziţionat de com­panie, pe care va fi des­chisă cariera de gips, are o su­pra­faţă de circa 80-90 de hectare. În prezent, Rigips mai are o carieră în comuna Mihai Viteazu din judeţul Cluj, precum şi o fabrică de gips-carton şi o fabrică de ipsos de construcţii şi ipsos industrial, ambele situate la Turda.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO