Constructii & Imobiliare

FRI-EL Green Power, unul din cei mai mari producători de energie din Italia, investeşte 80 mil.euro într-un nou cartier rezidenţial în nordul Timişoarei

.

.

Autor: Roxana Rosu

17.06.2020, 09:56 1276

Compania FRI-EL Buildings, parte a grupului italian FRI-EL Green Power, unul dintre ce mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, dezvoltă un proiect rezidenţial integrat în nordul Timişoarei, în urma unei investiţii de peste 80 de milioane de euro.

Complexul Ateneo Timişoara, situat în zona Torontalului, în apropierea Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară, va include la final 1.300 de apartamente şi o listă semnificativă de facilităţi. Prima fază include 153 de apartamente în trei blocuri şi va fi livrată în 2021, în urma unei investiţii de aproximativ 10 milioane de euro, exclusiv din fondurile companiei.

Ansamblul include un supermaket în prima fază a proiectului, nouă terenuri sportive, un centru comercial şi spaţii comerciale pentru 120 de magazine de diferite dimensiuni, un parc de 16.000 de metri pătraţi, grădiniţă, locuri de joacă pentru copii.

”Am ales Timişoara deoarece este unul dintre principalii poli de dezvoltare economică ai României şi principalul centru urban din vestul ţării. Am găsit aici o piaţă rezidenţială în plină dezvoltare şi o cerere reală pentru locuinţe compartimentate inteligent şi la preţuri competitive, dar mai ales parte a unor proiecte integrate, cu multiple facilităţi specifice unui nou stil de viaţă. Am început dezvoltarea Ateneo Timişoara la finalul lui 2019 şi nu am încetinit deloc în ultimele trei luni, având deplină încredere în piaţa românească - dezvoltarea proiectului se va întinde de altfel pe mai mulţi ani şi suntem şi în căutarea unor noi oportunităţi”, a declarat Luca Cainelli, CEO FRI-EL Buildings Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO