Constructii & Imobiliare

Furnizorul de amenajări interioare Theta investeşte 4 mil. euro într-o nouă fabrică, lângă Bucureşti, unde va produce mobilier personalizat. „Ne aşteptăm la o dublare a capacităţii de producţie şi o îmbunătăţire semnificativă a eficienţei fabricii”

Furnizorul de amenajări interioare Theta investeşte 4...

Autor: Cristina Bellu

16.08.2021, 13:14 271

Furnizorul de amenajări inte­rioa­re şi mobilier la comandă Theta Furniture & More anunţă începerea lucrărilor de construcţie pentru o nouă fabrică de producţie, de 5.000 metri pătraţi, lângă Bucureşti, unde compania va produce mobilier personalizat începând cu anul viitor.

Proiectul presupune o investiţie de aproximativ 4 mil. euro şi va contribui la extinderea capacităţii de producţie şi eficientizarea business-ului.

„Odată cu construcţia fabricii, ne aşteptăm la o dublare a capacităţii noastre de producţie şi o îmbunătăţire semnificativă a eficienţei fabricii, asigurând un control superior şi optimizarea procesului nostru de producţie de mobilier personalizat”, spun reprezentanţi ai companiei.

Compania Intermedio General Group, care operează sub marca Theta, a fost implicată în 2020 într-o tranzacţie prin care fondul de investiţii Black Sea Fund a preluat 50% din acţiuni, în timp ce restul acţiunilor au rămas la Florin Gheorghe (38%), managerul companiei, şi la  Gelu Florian (12%), COO în cadrul Theta Furniture & More.

Potrivit acestuia din urmă, noua fabrică va activa ca un centru de inovaţie.

„În viitorul apropiat, planificăm să creăm linii de produse de nişă, cu scopul de a explora gama actuală de produse, a realiza noi progrese în performanţă, precum şi dezvoltarea de produse inovatoare, care să permită companiei flexibilitatea necesară pentru a se adapta rapid la tehnologiile emergente", spune Gelu Florian.

Theta a obţinut în 2020 afaceri de 6 mil. euro, iar pentru 2021 ţinteşte o dublare a cifrei de afaceri, în contextul în care înregistra la finalul lunii aprilie contracte semnate pentru acest an care se ridicau aproape până la valoarea totală de la finalul anului trecut, potrivit unor date furnizate anterior de reprezentanţii companiei pentru ZF.

Compania realizează mai mult de 50% din cifra de afaceri din producţia de mobilier pe comandă la fabrica din Blejoi, jud. Prahova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO