Constructii & Imobiliare

Genesis Property: 8 din 10 români şi-ar dori să lucreze în birouri aflate în zone înconjurate de spaţii verzi, care să le ofere opţiuni pentru petrecerea timpului liber

Genesis Property: 8 din 10 români şi-ar dori să...

Autor: Cristina Bellu

27.05.2022, 10:30 54

Pandemia a modificat în mare parte stilul de viaţă al românilor şi a creat noi aşteptări privind modul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, astfel că cei mai mulţi dintre ei îşi doresc acum să lucreze în spaţii în care să existe mai multe opţiuni de socializare şi interacţiune, o tendinţă tot mai vizibilă şi la nivel global, notează un sondaj iniţiat recent de Genesis Property, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri de clasa A din România.

Astfel, pentru 77% dintre angajaţii români, biroul ideal trebuie să se afle într-o zonă înconjurată de spaţii verzi, care să le ofere facilităţi pentru timpul liber.

„Astăzi, angajaţii vor mai multă flexibilitate şi echilibru între viaţa personală şi cea profesională şi pun mai mult preţ ca oricând pe timpul lor liber. Un hub multifuncţional, cu spaţii de birouri şi facilităţi conexe, devine astfel punctul de legătură între cele două dimensiuni, integrând toate activităţile care contează”, spune Maria Tudorică, Comercial Real Estate Manager în cadrul Genesis Property.

Potrivit studiului, pentru aproape 63% dintre angajaţi, un parc sau o zonă verde unde pot lua o pauză este principalul beneficiu pe care şi-ar dori să-l aibă în apropierea biroului, în timp ce alţi 51% plasează pe primul loc accesul la zone dedicate prânzului şi întâlnirilor informale cu colegii.

În acelaşi timp, 38% vor spaţii versatile unde să poată interacţiona şi socializa atât în timpul orelor de lucru, cât şi în timpul liber.

În prezent, doar 4 angajaţi din 10 au un spaţiu verde în apropierea biroului şi 3 angajaţi din 10 au acces la zone unde pot interacţiona şi socializa.

Facilităţile pentru timpul liber din apropierea biroului au o contribuţie importantă la echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională pentru peste 61% dintre respondenţi. Totodată, 48% consideră că ar economisi foarte mult timp dacă acestea s-ar afla lângă biroul unde lucrează, iar peste o treime cred că astfel ar putea face mai multă mişcare şi ar avea contextul să interacţioneze mai mult cu colegii şi prietenii, mai arată sondajul Genesis Property desfăşurat, la nivel naţional, în aprilie-mai 2022 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.180 de utilizatori de internet din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO