Constructii & Imobiliare

Genesis Property: Românii vor spaţii moderne de lucru şi viaţă urbană pentru un echilibru între viaţa personală şi profesională

Andreea Petre, Cost & Contract Manager, Genesis Property

Andreea Petre, Cost & Contract Manager, Genesis Property

Autor: Cristina Bellu

19.01.2023, 12:50 336

Conceptele moderne ce îmbină lucrul cu viaţa urbană şi oferă acces facil la spaţii de co-working, co-living, socializare şi stare de bine ar aduce mai mult echilibru între viaţa profesională şi cea personală pentru aproape 26% dintre români, mai puţin timp petrecut în trafic (21%) şi mai mult timp alături de prieteni şi familie (12,6%), arată un sondaj iniţiat în luna octombrie de Genesis Property, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri de clasa A din România.

Pentru peste 6 din 10 respondenţi, campusul pentru stilul de viaţă al viitorului ar trebui să aibă parcuri şi zone verzi. În schimb, pentru 4 din 10 respondenţi, prioritatea constă în accesul facil la restaurante şi cafenele, iar 38% ţin cont de zonele dedicate pentru activităţi de recreere.

„Conceptul de campus al viitorului este benefic pentru angajaţi şi pentru locuitori, prin propria sa natură: proiecte compacte, care pot fi traversate rapid pe jos. Vorbim despre zone în care oamenii pot accesa cu uşurinţă serviciile şi facilităţile de care au nevoie, într-o plimbare de doar câteva minute. Acestea pot îmbunătăţi calitatea vieţii prin reducerea dependenţei de maşini şi creşterea oportunităţilor de activitate fizică, interacţiune socială, integrare reală într-o comunitate şi acces rapid la produsele şi serviciile necesare vieţii de zi cu zi. În plus, conceptul poate ajuta şi la reducerea emisiilor de carbon şi la îmbunătăţirea calităţii aerului”, explică Andreea Petre, Cost & Contract Manager, Genesis Property.

Peste jumătate dintre respondenţii sondajului consideră că un proiect de tipul campusul viitorului ar trebui realizat, în egală măsură, de autorităţile locale şi de companiile private.

Peste 87% dintre persoanele chestionate consideră că un parc de birouri care oferă opţiuni de petrecere a timpului liber ar putea contribui la un mai bun echilibru între viaţa profesională şi cea personală. În acelaşi timp, mai mult de 8 din 10 respondenţi sunt de părere că un astfel de concept ar contribui semnificativ la economisirea timpului.

Sondajul Genesis Property privind „Campusul viitorului” a fost desfăşurat, la nivel naţional, în octombrie 2022 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.031 de utilizatori de internet din România. Circa 58% dintre participanţi sunt bărbaţi, aproape 72% au vârsta cuprinsă între 20 şi 45 de ani, iar peste 42% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO