Constructii & Imobiliare

Germanii de la Rehau l-au recrutat pe Laurenţiu Chiriac, fost manager de vânzări la Henkel, pentru poziţia de Head of Building Solutions

Germanii de la Rehau l-au recrutat pe Laurenţiu Chiriac,...

Autor: Cristina Bellu

16.08.2021, 11:00 253

Rehau, producător ger­man de soluţii pentru feres­tre, instalaţii şi mobilă, l-a numit în funcţia de  Head of Building Solutions Division pe Laurenţiu Chiriac, începând cu luna iulie.

El a preluat  poziţia ocupată în ultimii zece ani de Alexandru Oprea, actualul Country Manager Rehau România, şi va coordona echipa Rehau Building Solutions, fiind omologul lui Paul Chipriean, Head of Rehau Window Solutions, şi al lui Dan Drosu, Head of Rehau Furniture Solutions în România.

Anterior venirii în companie, Laurenţiu Chiriac a deţinut timp de peste 12 ani poziţia de National Sales Manager- Adhesives Technologies Divison, în cadrul diviziei de materiale de construcţii a grupului german Henkel.

„Divizia Building Solutions a crescut odată cu celelalte două divizii şi pregăteşte noi lansări de produse şi soluţii menite să sporească confortul românilor în propriile locuinţe”, spune Laurenţiu Chiriac, Head of Building Solutions Rehau România.

Noul Head of Building Solutions REHAU România vizează o abordare a pieţei bazată pe parteneriate puternice cu ceilalţi actori implicaţi în dezvoltarea acesteia.

„Vizăm crearea unei comunităţi solide de instalatori, care să cunoască şi să susţină sistemele complete puse la dispoziţie de Rehau, pentru a contribui la construirea unei Românii durabile, curate şi care promovează utilizarea responsabilă a resurselor de apă”, adaugă Laurenţiu Chiriac.

Laurenţiu Chiriac este absolvent de studii economice cu Master în Marketing şi Comunicare la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Rehau a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 202,3 milioane de lei şi un profit de 6,3 milioane de lei, ambii indicatori în scădere faţă de anul precedent, dar a înregistrat o creştere de 14% a vânzărilor în primul trimestru din 2021 şi intenţionează să menţină acest ritm şi pentru restul anului.

La nivel de grup, vânzările anuale Rehau ajung la aproximativ 3,5 miliarde de euro. Rehau produce soluţii pentru ferestre, instalaţii, mobilă şi automotive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO