Constructii & Imobiliare

Gigantul american AMD închiriază 2.900 mp de spaţii office în proiectul Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din ţară, pe care grupul Iulius o va inaugura în T1/2023 în Iaşi

Gigantul american AMD închiriază 2.900 mp de spaţii...

Autor: Cristina Bellu

14.11.2022, 13:47 1721

Compania americană Advanced Micro Devices (AMD), specializată în producerea de semiconductoare pentru o serie de echipamente IT, anunţă că îşi va muta centrul de proiectare, deschis în 2021 la Iaşi, în proiectul Palas Campus, cea mai nouă investiţie office de regenerare urbană pe care grupul Iulius o va inaugura în primul trimestru (T1) din 2023.

Aici, compania americană urmează să ocupe 2.900 metri pătraţi de spaţii de birouri pentru echipa de ingineri axaţi pe dezvoltarea inovaţiilor pe parte de hardware şi software aflate la baza soluţiilor de calcul adaptive pentru industria IT.

„Urmărim să ne consolidăm prezenţa în România, aşadar ne entuziasmează planurile de relocare a centrului nostru de proiectare în Palas Campus”, spune Ovidiu Rădăcină, Director of Design Engineering & AMD Romania site leader.

Închiriat integral, Palas Campus se dezvoltă drept un hub regional de inovaţie în diverse domenii.

„Ne bucură faptul că AMD s-a alăturat comunităţii de business din Palas Campus, considerând proiectul ca fiind locul ideal pentru echipa sa. Este o companie cu operaţiuni la nivel mondial, iar prezenţa sa în Iaşi confirmă faptul că regiunea dispune de resurse generoase de tinere talente şi poate asigura condiţiile unui mediu de lucru competitiv, la nivelul exigenţelor marilor jucători internaţionali”, adaugă Ionuţ Pavel, Office Buildings Manager Palas Iaşi & Palas Campus.

Palas Campus este o investiţie ce depăşeşte 120 de milioane de euro. Imobilul desfăşurat pe orizontală are şase corpuri, conectate atât la parter, cât şi la primele trei etaje, iar două niveluri subterane sunt alocate unei parcări cu o capacitate de aproximativ 625 de locuri.

Pe lângă birourile clasa A, Palas Campus va include spaţii de tip coworking în aer liber, un concept nou de food market, cu restaurante, cafenele şi terase, un hub medical, o zonă de servicii care să faciliteze promovarea producătorilor locali, dar şi spaţii pentru duşuri şi vestiare, precum şi locuri de parcare a bicicletelor.

Printre chiriaşii noului hub de birouri se numără nume ce activează în domeniul tehnologiei, IT, automotive, printre care şi Microsoft sau Amazon, companie care îşi va aduce aici peste 3.000 de angajaţi.

 

Proiectul consolidează portofoliul office al grupului IULIUS, dezvoltat prin reţeaua naţională United Business Center, în Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca, ce include 14 clădiri de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de peste 182.000 mp, în care îşi au sediul peste 80 de companii româneşti şi internaţionale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO