Constructii & Imobiliare

Gijs Klomp, CBRE: Volumul tranzacţiilor imobiliare din Cluj-Napoca va atinge 200 mil. euro la finalul anului

Gijs Klomp, Head of Investment Properties, CBRE România

Gijs Klomp, Head of Investment Properties, CBRE România

Autor: Cristina Bellu

21.12.2019, 18:21 4114

Volumul investiţiilor imobiliare din Cluj-Napoca ar putea atinge 200 mil. euro la finalul anului, menţinându-şi astfel poziţia de cel mai atractiv oraş în ceea ce priveşte apetitul pentru spaţii de birouri, după Capitală, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară CBRE, care a asistat recent grupul de firme Hexagon în vânzarea unui portofoliu compus din trei clădiri de birouri din Cluj-Napoca.

„După ce în primele nouă luni din 2019, Cluj-Napoca s-a clasat alături de Bucureşti în topul celor mai atrăgătoare oraşe pentru investiţiile imobiliare, având aproape 30% din totalul tranzacţiilor, în cel de-al patrulea trimestru al anului am semnat acordul pentru o nouă tranzacţie, care confirmă lichiditatea ridicată din această piaţă. Estimăm că volumul total al trazacţiilor din Cluj-Napoca va atinge pragul de 200 de milioane de euro în acest an”, explică Gijs Klomp, Head of Investment Properties, CBRE România.

Tranzacţia a inclus clădirile Vivido Business Center, Advancity Business Center şi Cube Office, care totalizează o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 20.000 metri pătraţi de birouri şi găzduiesc chiriaşi precum Porsche Engineering, Bosch, Vertiv, Riverbed sau Metro Systems şi Natuu.

Clădirile au fost achiziţionate de Ideal Projects Services, firmă controlată de mai mulţi antreprenori locali, într-o tranzacţie care a depăşit 30 mil. euro şi care a fost consiliată de CBR România şi partenerul local Cristian Şimon, QC Property.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO