Constructii & Imobiliare

Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România, intră pe un nou segment de business: Compania preia de la Tudor Cobâlaş proiectul Catted Business Park din Chitila şi cumpără un teren de 45.000 mp în nordul Capitalei, unde vrea să construiască spaţii de depozitare pentru IMM-uri

Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din...

Autor: Cristina Bellu

04.04.2022, 09:20 536

Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia, anunţă semnarea unui parteneriat alături de grupul antreprenorial Catted, controlat de familia Cobâlaş, pentru zona de industrie uşoară şi logistică, axat în principal pe segmentul de “small business units”.

Parteneriatul, având ca acţionar majoritar Globalworth, presupune pentru început achiziţionarea unui teren de aproximativ 45,000 mp în localitatea Ştefăneşti de lângă Bucureşti şi preluarea proiectului Catted Business Park, dezvoltat exclusiv pentru IMM-uri de către Catted Group în zona Chitila.

Strategia Globalworth se va axa alături de noul partener pe unităţi de afaceri mici -small business units - şi va dezvolta un concept relativ nou pe piaţa din România, oferind o mai mare flexibilitate de utilizare şi capacitate de extindere faţă de depozitele logistice clasice, au transmis luni oficialii companiei.

“Globalworth Industrial, sub-brandul de logistică şi industrie uşoară a Globalworth, se dezvoltă în continuare. După progresul avut în urma creşterii industriei e-commerce, am identificat un nou target cu mare potenţial: companiile mici şi mijlocii care caută spaţii moderne de depozitarei”, spune Mihai Zaharia, Director de Investiţii Globalworth România şi Director Pieţe de Capital Globalworth Group.

Cele două proiecte cu care începe colaborarea sunt situate în două zone extrem de bine conectate la infrastructura Bucureştiului, Capitala rămânând unul dintre principalele hub-uri de producţie si servicii de logistică din ţară.

“Planul strategic de dezvoltare pe care se bazează parteneriatul nostru, deschide un nou drum pentru dezvoltarea unei retele nationale de parcuri logistice focusate pe small business units“, adaugă Tudor Cobalaş, Business Developer, Catted.

Proiectul din Business Park Ştefăneşti va cuprinde trei facilităţi industriale care totalizează o suprafaţă închiriabilă de 18.000 mp, dispuse pe un teren de 45.000 mp. Împreună, cele 3 clădiri vor oferi până la 24 unităţi de închiriat, cu suprafeţe de depozitare de la 500 la 1.500 mp. Fiecare modul dispune de cel puţin un drive-in, cât şi o rampă de andocare.

Proiectul Catted Business Park din Chitila are 13 clădiri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 7.000 mp, dispuse pe un teren de 18.100 mp. Cele 13 hale dispun de spaţii de depozitare cuprinse între 200 şi 600 mp şi de spaţii de birouri cu suprafeţe cuprinse între 50 şi 180 mp.

La finalul anului 2021, portofoliul Globalworth Industrial, sub-brandul de logistică şi industrie uşoară a Globalworth, se întinde pe o suprafaţă de peste 261.000 metri pătraţi, cu un grad de ocupare de peste 95%, în diferite zone din ţară precum Arad, Bucureşti, Constanţa, Oradea, Piteşti şi Timişoara. Printre proiectele care consolidează activităţile de logistică şi ale companiei se numără Piteşti Industrial Park, Chitila Logistics Hub, Constanţa Business Park, Business Park Chitila, Business Park Ştefăneşti, Timişoara Industrial Park, Industrial Park West Arad şi Industrial Park West Oradea.

 
 
 


 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO