Constructii & Imobiliare

Globalworth obţine certificarea LEED pentru Globalworth Tower Center International, a patra cea mai înaltă clădire de spaţii office din Bucureşti, într-un proces coordonat de Cushman & Wakefield Echinox

Mihnea Cristescu, Cushman & Wakefield Echinox

Mihnea Cristescu, Cushman & Wakefield Echinox

Autor: Cristina Bellu

30.05.2024, 11:33 112

Globalworth, cel mai mare proprietar de spaţii de birouri din România, a obţinut certificarea LEED pentru proiectul Globalworth Tower Center International (TCI), una dintre clădirile de birouri simbol din Bucureşti, în care lucrează 2.000 de angajaţi.

Procesul a fost coordonat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

”Globalworth Tower Center International a trecut printr-un proces de modernizare extinsă, iar din acest motiv strategia de certificare a fost adaptată pentru a combina caracteristicile deja existente ale clădirii, care au contribuit la obţinerea unui scor ridicat, cu alte aspecte care au beneficiat de investitii in vederea aducerii la standarde tehnice actuale astfel încât proprietatea să îndeplinească criteriile necesare obţinerii certificării de nivel Gold”, explică Mihnea Cristescu, Project Manager şi specialist în servicii de sustenabilitate în cadrul departamentului de Project Management al Cushman & Wakefield Echinox.

LEED este un sistem de evaluare a clădirilor verzi oferind cadrul pentru dezvoltarea de clădiri verzi, eficiente şi rentabile în ceea ce priveşte costurile. Certificarea obţinută de Globalworth Tower Center International atestă faptul că proiectul oferă spaţii eficiente, confortabile şi sustenabile, care economisesc energie, apă şi resurse, generează mai puţine deşeuri şi sprijină bunăstarea ocupanţilor. Acest lucru reduce costurile operaţionale, creşte productivitatea şi contribuie la păstrarea angajaţilor.

Globalworth Tower Center International, localizată în zona CBD (Central Business Center), este a patra cea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti, devenită operaţională în 2012. Imobilul are o suprafaţă de 22.500 metri pătraţi, şi este închiriat integral.