Constructii & Imobiliare

Globalworth se extinde în Polonia printr-o investiţie în compania Griffin Premium RE.. N.V.

Globalworth se extinde în Polonia printr-o investiţie...

Autor: Anca Olteanu

04.10.2017, 10:15 98

Griffin Premium RE.. N.V. (GPRE) a asigurat o nouă serie de investiţii, care includ un acord de cumpărare pentru un birou din Wroclaw, aflat în curs de dezvoltare şi un acord pentru achiziţionarea a 25% din trei birouri din Varşovia, în curs de dezvoltare. În cazul celor din urmă, compania are opţiunea de a achiziţiona restul de 75% în momentul finalizării acestora, prevăzută în următorii doi ani.

Compania a încheiat un contract pentru achiziţionarea de la Echo Polska Properties a trei clădiri de birouri din Wroclaw, Gdansk şi Katowice, cu o valoare totală de 160 de milioane de euro. Achiziţia celor trei clădiri este prevăzută să aibă loc până în ianuarie 2018.

GPRE este un investitor care activează pe piaţa poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varşovia, al cărui portofoliu este compus atât din clădiri de birouri, cât şi din clădiri cu destinaţii multiple, situate în oraşe precum Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia şi Katowice. Portofoliul companiei are o suprafaţă brută închiriabilă de 171.000 de mp, cu o valoare totală de 508 milioane de euro, venituri operaţionale anuale nete de 33,9 milioane de euro, grad de ocupare de 97,6% şi termen mediu de leasing de 4,5 ani, potrivit raportului GPRE pentru prima jumătate a anului 2017.

Globalworth este o companie de investiţii imobiliare care activează în Europa Centrală şi de Est, fiind un investitor pe piaţa de clădiri de birouri din România. Globalworth achiziţionează, dezvoltă şi gestionează direct clădiri de birouri şi în sectorul de logistică/industrie uşoară, prin intermediul cărora beneficiază de venituri din închirierea de spaţii către companii. Portofoliul companiei, evaluat la data de 30 iunie 2017, trece de un miliard de euro. Globalworth este listată pe piaţa bursieră AIM din Londra începând din 2013 şi la bursele de valori din Irlanda şi Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO