Constructii & Imobiliare

Grupul de reciclare Green Group îşi mută sediul în clădirea de birouri One Tower, dezvoltată de One United Properties în cartierul Floreasca din Capitală

Grupul de reciclare Green Group îşi mută sediul în...

Autor: Cristina Bellu

29.04.2022, 10:45 416

Gupul de reciclare Green Group, din care fac parte opt companii ce activează pe piaţa reciclării şi managementului deşeurilor în România şi Europa de Est, îşi va reloca biroul din Bucureşti în clădirea One Tower, parte a ansamblului multifuncţional One Floreasca City, începând cu luna iulie a acestui an.

Decizia Green Group face parte dintr-o strategie amplă de sustenabilitate ce urmăreşte reducerea amprentei de carbon şi a consumului de resurse naturale la nivel de grup, precum şi managementul eficient al deşeurilor.

„Suntem un grup sustenabil prin natura domeniului de activitate, cât şi prin modul în care înţelegem să respectăm principiile dezvoltării durabile în toate deciziile pe care le luăm. Iar această poziţionare ne obligă să privim în cele mai mici detalii aspectele ce ţin de eficientizarea resurselor materiale şi modalităţile de a reduce amprenta de carbon a grupului”, spune Constantin Damov, Preşedinte GreenGroup.

Mutarea implică o parte din top management-ul GreenGroup, întreaga echipă Green Resources Management, precum şi angajaţi din companiile GreenTech, GreenFiber şi GreenWEEE.

„Schimbarea biroului din Bucureşti se aliniază cu viziunea GreenGroup de a fi cel mai sustenabil grup de reciclare şi de a contribui în mod semnificativ la implementarea economiei circulare în regiune. Am ales clădirea One Tower pe baza multiplelor acreditări de sustenabilitate, atât în ceea ce priveşte performanţele de mediu, cât şi din perspectiva măsurilor de siguranţă pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în clădire”, adaugă Şerban Stoica, Group Strategy & Transformation Director.

Clădirea One Tower este prima clădire de birouri din România care obţine certificarea LEED v4 Platinum Building Design and Construction, nivelul superior prevăzut de această certificare. Aceasta este completată de certificarea WELL Health-Safety, prin care se confirmă sănătatea şi siguranţa chiriaşilor la locul de muncă. Prin poziţia sa în cartierul Floreasca, One Tower oferă acces rapid la parcul Floreasca şi la magazinele şi restaurantele din zonă. 

„Ca dezvoltator, preocuparea noastră este să oferim spaţii de lucru performante, să prioritizăm eficienţa energetică şi criteriile sanitare, iar certificările LEED Platinum v4 şi WELL Health-Safety confirmă acest fapt. Clădirea de birouri One Tower răspunde cu succes cerinţelor de sustenabilitate pe care o companie precum Green Group le are în ADN-ul său”, completează Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties.

GreenGroup a fost fost asistat în tranzacţia de închiriere de către compania de consultanţă imobiliară JLL România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO