Constructii & Imobiliare

Grupul Kane merge cu un restaurant, o berărie şi o cafenea la parterul fostei fabrici de bere Griviţa, un proiect al lituanienilor de la Hanner. Răzvan Crişan, co-fondator Kane Group:Viitorul este al proiectelor curajoase ce reînvie părţi ale oraşului care momentan nu sunt cunoscute

Grupul Kane merge cu un restaurant, o berărie şi o...

Autor: Cristina Bellu

07.04.2021, 13:15 5312

Grupul Kane, care cuprinde localuri precum restaurantul de fine dining cu acelaşi nume, pizzeria Mamizza şi Mercato Comunale, va merge cu un restaurant, o berărie şi o cafenea la parterul clădirii Orzărie, unul dintre cele patru monumente cuprinse în proiectul Fosta Fabrică iniţiat de dezvoltatorul imobiliar lituanian Hanner, care prevede consolidarea şi reconversia fostei fabrici de bere Griviţa din Capitală, în fapt fabrica Luther, fondată în 1869.

„Viitorul este al proiectelor curajoase ce reînvie părţi ale oraşului care momentan nu sunt cunoscute. Parteneriatul cu Fosta Fabrică s-a născut din dorinţa de a găsi un spaţiu cu personalitate puternică, ideal un spaţiu de patrimoniu, pentru a demonstra încă o dată că trecutul adus în contemporan poate fi valoros”, explică Răzvan Crişan, co-fondator Kane Group.

Potrivit acestuia, Fosta Fabrică va finanţa amenajarea spaţiilor în care vor funcţiona restaurantul cu berărie şi cafeneaua administrate de Kane Group, dezvoltatorul lituanian urmând să finanţeze echipamentele şi amenajarea spaţiilor respective în conformitate cu cerinţele Kane Group.

„Caracterul spaţiului, viziunea şi dorinţa de implicare în partea de dezvoltare de arhitectură şi logistică, care este în grija dezvoltatorului, dar şi ideea de a reînvia tradiţia unei adevărate berării ne-au determinat să includem Orzăria în planul nostru de dezvoltare pe termen lung”, adaugă Răzvan Crişan.

Orzăria este un fost siloz din incinta fostei fabrici de bere Griviţa, cu arhitectură Art Deco. Consolidarea clădirii a ridicat mari provocări de proiectare, astfel că Orzăria a intrat în proces de reautorizare, după ce echipele de ingineri structurişti şi de arhitecţi, care lucrează la proiect, au identificat o nouă soluţie tehnică mai benefică conservării caracterului clădirii, transmit reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar.

Grupul Hanner recon­struieşte şi transformă cele trei clădiri din fosta fabrică de bere - Mălţărie, Orzărie şi Corp Administrativ într-un proiect imobiliar nou, o investiţie estimată la 40 mil. euro.  Lituanienii au cumpărat în 2016 terenul de 11.000 mp al fostei fabrici de bere de lângă Pasajul Basarab de la compania Kiseleff Development.

„Proiectul Fosta Fabrică începe cu adevărat atunci când se termină lucrările de construcţie. Vom păstra în proprietatea noastră mare parte din clădiri şi vom dezvolta una dintre cele mai mari comunităţi de antreprenoriat local în domeniul HoReCa”, spune Mindaugas Valuckas, fondator Fosta Fabrică şi CEO al Hanner România.

Fosta Fabrică va include berărie, restaurante, cafenea, brutărie, food-court, aprozar, salon de frumuseţe, ateliere de pregătire profesională, elemente muzeale despre istoria Luther, spaţii culturale şi de evenimente, spaţii de joacă pentru copii, co-working, spaţii de birouri, primele loft-uri din România, apartamente noi şi spaţii publice.    

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO