Constructii & Imobiliare

Hotelul Rembrandt din centrul istoric, scos la vânzare

Hotelul Rembrandt din centrul istoric, scos la vânzare

Autor: Cristina Roşca

03.06.2016, 11:50 3699

Hotelul Rembrandt şi cafeneaua Klein de pe strada Smârdan, numărul 11, din centrul istoric al Bucureştiului, sunt scoase la vânzare de antreprenorul olandez Jerry van Schaik.

Hotelul butic de 16 camere a fost deschis acum 11 ani de trei investitori olandezi, respectiv de Jerry van Schaik, Gijsbert Huijink şi Joost Baakman. Cei trei deţineau mai multe businessuri precum şi Amsterdam Grand Cafe şi magazinul de mobilă Europe Heritage. În 2006 Jerry van Schaik cupără integral hotelul pe care acum îl scoate la vânzare pentru a se dedica unui alt business.

“Experienţa de a conduce hotelul Rembrandt în aceşti 11 ani a fost una extraordinară, însă, a venit momentul să mă concentrez pe proiecte noi.  Voi demara o afacere de promovare a României către turiştii din Olanda şi alte ţări din vestul Europei,” a declarant van Schaik.

Hotelul Rembrandt a fost amenajat pe structura unei clădiri vechi de 80 de ani, lucrările de renovare derulându-se pe o perioadă de aproximativ un an. Clădirea a fost dată în folosinţă în 1925 ca sediu de bancă. În 2015, hotelul a avut o rată de ocupare de 86,7%  şi o rată zilnică medie (ADR) de 74,10 euro. Cafeneaua Klein a fost recent remodelată, o investiţie de 20.000 de euro tranformând localul într-o cafenea-restaurant complet operaţională cu o terasă de 50 de locuri. Această investiţie, spune investitorul, va mări de cinci ori veniturile cafenelei.

Cele două - hotelul şi cafeneaua – sunt operate de compania Rembrandt Hotel SRL, cu venituri de aproape 450.000 euro anul trecut.
Centrul istoric este cel mai kilometru zero al distracţiei din Bucureşti, adunând circa 150 de baruri, cafenele şi restaurante. Aici vin de altfel cei mai mulţi străini din Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO