Constructii & Imobiliare

IMM-urile îşi relochează birourile în medie o dată la doi ani şi jumătate; jumătate din spaţiile de birouri tranzacţionate în 2019 au cel mult 1.000 mp

IMM-urile îşi relochează birourile în medie o dată...

Autor: Roxana Rosu

13.11.2019, 10:33 87

Aproximativ jumătate din spaţiile de birouri tranzacţionate în primele nouă luni ale anului au fost proiecte cu suprafeţe cuprinse între 300-1.000 mp, solicitările venind de la companii aflate în dezvoltare, care au nevoie de mai mult loc pentru extiderea echipelor, arată datele agenţiei de consultanţă imobiliară 24REAL, specializată în servicii de închirieri pentru suprafeţe de până în 1.000 mp.

În primele 9 luni ale anului s-au tranzacţionat peste 300.000 mp, iar până la finalul lui 2019 se estimează că volumul de tranzacţii pe piaţa de birouri va depăşi 400.000 mp.

„Toate solicitările pentru spaţii de birouri sunt cereri pentru afaceri în dezvoltare, iar companiile caută suprafeţe mai mari în special datorită extinderii echipelor. Vorbim atât despre start-up-uri, cât şi despre companii străine care intră pe plan local şi încep activitatea cu un birou în Bucureşti. Chiriaşii de dimensiune medie caută clădiri de clasă superioară uşor accesibile, dar şi flexibilitate în ceea ce priveşte modificarea suprafeţelor închiriate în intervalul perioadei medii de închiriere, de 3-4 ani. Întrucât apar modificări importante ale business-ului de la un an la altul, acestea se uită cu atenţie la posibilităţile viitoare de extindere în clădirile în care se mută”, a declarat Constantin Căpraru, managing partner 24REAL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO