Constructii & Imobiliare

Încă o tranzacţie în construcţii. Belgienii de la Reynaers cumpără un producător elveţian de sisteme de oţel pentru uşi şi ferestre

Încă o tranzacţie în construcţii. Belgienii de la...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.12.2017, 10:01 326

Grupul Reynaers, producător de soluţii de aluminiu pentru construcţii, a cumpărat Forster Profilsysteme, companie elveţiană specializată în dezvoltarea, producţia şi comercializarea de sisteme de oţel pentru uşi, ferestre şi faţade. Forster Profilsysteme era deţinută de Arbonia.

Grupul Forster are un număr total de 210 angajaţi în sediul central din Elveţia şi reprezentanţele regionale din 11 ţări. Forster Profilsysteme şi Reynaers Aluminium vor continua să funcţioneze independent – livrând produse şi servicii pe pieţele proprii - ca două companii separate sub umbrela Grupului Reynaers.

Arbonia, vânzătorul din această tranzacţie, este furnizor în domeniul construcţiilor, listat la SIX Swiss Exchange şi are sediul central în Arbon, în cantonul Thurgau, Elveţia. Grupul este activ la nivel mondial prin companii de distribuţie, reprezentanţe şi parteneriate în peste 70 de ţări. Principalele centre de producţie sunt situate în Elveţia, Germania, Republica Cehă, Polonia, Slovacia şi Italia. Arbonia are în total peste 8.000 de angajaţi.

Companiile care alcătuiesc Arbonia sunt active în producţia de echipamente de înaltă tehnologie pentru încălzire şi ventilaţie, echipamente sanitare, ferestre, uşi exterioare şi uşi de interior.

În România, Reynaers a avut anul trecut afaceri de 6 mil. euro, iar pentru 2017 compania ţinteşte afaceri cu 15% mai mari. Compania a intrat pe piaţa locală în 2006, la iniţiativa lui Daniel Popa, care este acum country manager al Reynaers România.

Compania a realizat peste 500 de proiecte, fiind cea mai mare reprezentanţă a belgienilor în Europa de Est, potrivit reprezentanţilor companiei. Printre lucrările de referinţă ale companiei, se numără AFI Business Park, Oregon Park, Braşov Business Park, Amber Gardens, Promenada Mall sau aeroportul Henri Coandă. La nivel global, compania Reynaers are peste 1.500 de angajaţi în 37 de ţări din întreaga lume şi exportă în peste 60 de ţări de pe 5 continente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO