Constructii & Imobiliare

INS: Lucrările de construcţii au scăzut cu 2,7% în primele 4 luni, inclusiv cele rezidenţiale

INS: Lucrările de construcţii au scăzut cu 2,7% în...

Autor: Dan Straut

14.06.2018, 09:20 173

„Pe elemente de structură au avut loc scăderi la construcţii noi cu 6,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 3,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 10,2%”, arată un comunicat al INS.

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale - sector care a cunoscut creşteri continue până în perioada analizată - au scăzut cu 24,7%. Creşteri au fost la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 6,9%, respectiv cu 6,8%.

Ca serie ajustată sezonier (în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate), volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 0,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de construcţii noi şi la lucrările de reparaţii capitale cu 2,6%, respectiv cu 0,3%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 23,1%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,6%, respectiv cu 7,8%.

Potrivit INS, în aprilie 2018 comparativ cu martie 2018 volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 3,1%, scădere reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 13,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 2,5% şi la lucrările de construcţii noi cu 1,5%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale cu 14,0% şi la clădirile rezidenţiale cu 4,9%. Creştere a avut loc la construcţiile inginereşti cu 6,6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 1,1%, scădere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 15,8% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 2,4%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 10,8% şi la clădirile rezidenţiale cu 7,8%. Construcţiile inginereşti au crescut cu 5%.

În aprilie 2018 comparativ cu aprilie 2017, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total, cu 4,1%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 11,4%. Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 17,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 12,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 24,4%. Creşteri au fost la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 4,7%, respectiv cu 3,7%.

Ca serie ajustată sezonier, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,7%. Pe elemente de structură s-a înregistrat scădere la construcţiile noi cu 8,0%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la lucrările de reparaţii capitale cu 16,1% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 22,1%. Creşteri au fost la la construcţiile inginereşti cu 7,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 6,8%, mai arată datele INS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO