Constructii & Imobiliare

Investiţie de 30 de milioane de lei a CNI într-un cămin studenţesc cu 200 de locuri, la Cluj Napoca

Investiţie de 30 de milioane de lei a CNI într-un...

Autor: Vasile Magradean

29.03.2017, 12:12 749

Reprezentanţii UTCN au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că noul cămin va fi construit pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi în Complexul Studenţesc Observator din Cluj-Napoca.

"Pentru a satisface numărul tot mai mare de cereri de cazare, UTCN va construi un cămin nou cu o valoare estimată de aproximativ 30 de milioane de lei, investiţie care va fi susţinută de către Guvernul României prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Noul cămin va avea o capacitate de 200 de locuri de cazare, cu camere de 2 şi 3 paturi, dotări moderne şi va fi o clădire NZEB (Nearly Zero Energy Buildings), ceea ce înseamă o performanţă energetică foarte ridicată şi un consum de energie aproape egal cu zero. Noul cămin va fi amplasat în Complexul Observator, pe o suprafaţă de 600 metri pătraţi şi va avea ca destinaţie camere pentru studenţi, doctoranzi, tineri căsătoriţi cadre didactice”, au spus sursele citate.

Potrivit acestora, lucrările de construcţie vor începe la sfârşitul acestui an şi vor dura circa un an, astfel încât la finalul anului 2018 căminul să fie predat universităţii.

În prezent, UTCN dispune de 9 cămine în cele două campusuri amplasate în Complexul Observator şi în Mărăşti, care oferă anual studenţilor aproximativ 5.000 de locuri de cazare.

Toate spaţiile de cazare ale universităţii sunt modernizate şi dispun de acces gratuit la internet, supraveghere video, săli de lectură, terenuri de sport, spălătorie cu tehnologie de ultimă generaţie şi utilităţi adecvate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO