Constructii & Imobiliare

Investiţie de două milioane de euro în Prahova. Americanii de la Plastipak, care produc ambalaje din plastic, extind fabrica din Urlaţi

Investiţie de două milioane de euro în Prahova....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.08.2017, 11:20 1645

Producătorul american de ambalaje din PET Plastipak investeşte două milioane de euro pentru extinderea unităţii de producţie pe care o are în oraşul Urlaţi din judeţul Prahova. Extinderea constă în construcţia unei hale de depozitare, efectuarea de modificări interioare şi extindere în zona de birouri şi amplasarea a două silozuri. Finalizarea lucrărilor de construcţie este prevăzută pentru luna octombrie din acest an.

„Construcţia noii hale Plastipak va aduce cu sine noi locuri de muncă în oraşul Urlaţi şi va avea o contribuţie majoră la dezvoltarea economică a zonei”, spune Marian Măchiţescu, primarul din Urlaţi.

De construcţie se va ocupa grupul spaniol Mantor, fondat de trei parteneri spanioli – Tomas Manjon, Diego Stuyck şi David Tortosa. În România, grupul are patru divizii – dezvoltare imobiliară, antreprenori general, amenajări interioare şi property şi facility management.

„Sperăm ca, în viitorul apropiat, să construim două-trei proiecte de acest tip pe an”, spune Tomas Manjon, managing partner Mantor.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Mantor, constructorul mai are în lucru un proiect pe strada Carol Davila din Bucureşti, unul pe strada Docenţilor, şi un altul pe strada Biserica Amzei.

Fabrica din Urlaţi este a 23-a zonă de producţie Plastipak la nivel global, iar printre cei mai importanţi clienţi pe care îi deserveşte compania se numără Pepsi şi Procter&Gamble.

Anul trecut, Plastipak România a avut afaceri de circa 100 de milioane de lei - în creştere cu circa 22% faţă de 2015 – şi un profit de puţin peste 700.000 de lei, la un număr de 67 de angajaţi, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe.

Plastipak proiectează şi produce ambalaje pentru băuturi, produse de curăţat de larg consum, alimente, produse industriale, produse din industria auto, îngrijire personală şi produse de specialitate, inclusiv bere, vin şi băuturi distilate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO