Constructii & Imobiliare

Ion Ţiriac „pariază“ sute de milioane de euro pe un proiect imobiliar cu apartamente, birouri, hotel şi centre auto în Expoziţiei din Bucureşti

Ion Ţiriac „pariază“ sute de milioane de euro pe un...

Autor: Bogdan Alecu

06.07.2019, 17:00 23993

Miliardarul Ion Ţiriac, prin Ţiriac Holdings, vrea să construiască pe terenul pe care îl deţine în zona Expoziţiei, cel mai complex proiect din zona Romexpo, care să includă 24 de clădiri cu o înălţime maximă de până la 80 de metri, potrivit documentaţiei depuse la Primăria Capitalei.

Potrivit estimărilor ZF, proiectul este evaluat la câteva sute de milioane de euro, fiind de departe cel mai complex realizat de un singur investitor.

Pe terenul de aproape 70.000 mp din B-dul Expoziţiei, Ţiriac Holdings are în plan un proiect mixt, format din blocuri de locuinţe, birouri, spaţii comerciale şi servicii, printre care şi un hotel, dar şi showroomuri auto alături de activităţi conexe acestora. Mai mult, pe terenul actual al Ţiriac Holdings va fi construită una din viitoarele ieşiri ale staţiei de metrou de la Expoziţiei, astfel încât birourile vor putea fi conectate direct la aceasta. Mai mult, în plan deja este prezentată Str. Parcului ca fiind lărgită la două benzi pe sens, faţă de una singură în prezent.

Viitorul proiect este singurul care vine atât cu spaţii de birouri, cât şi o componentă rezidenţială, dar şi un hotel şi centre auto. În prezent pe terenul Expoziţiei se află două centre auto ale Ţiriac Auto - dealerul Mercedes-Benz şi cel Hyundai.

Pentru a face faţă traficului şi cererii pentru locuri de parcare, toate clădirile din viitorul proiect vor avea cel puţin două niveluri în subteran, iar turnul de 20 de etaje va avea patru niveluri în subteran.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO