Constructii & Imobiliare

Iulian Dascălu aduce 100 de magazine noi în complexul Openville din Timişoara şi începe construcţia la o nouă clădire de birouri

Iulian Dascălu aduce 100 de magazine noi în complexul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.01.2018, 12:31 619

Iulian Dascălu, cel care deţine compania de dezvoltare imobiliară a început în decembrie construcţia la partea de retail din proiectul Openville din Timişoara şi va demara în curând lucrările la cel de-al patrulea imobil de birouri. Ansamblul Openville va avea la final, va avea 118.000 de metri pătraţi închiriabili de spaţii comerciale, în care vor funcţiona peste 100 de magazine noi, predominant din sectoarele modă şi food.

„Prima etapă de dezvoltare a ansamblului, care integrează actualul Iulius Mall Timişoara, va fi finalizată în trimestrul patru al acestui an şi va include 47.000 de metri pătraţi adiţionali de retail, 100.000 de metri pătraţi de birouri clasa A, un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto şi peste 1.500 de noi locuri de parcare”, spun reprezentanţii Iulius.

Zonele de retail suplimentare vor fi amenajate atât într-o extensie a Iulius Mall Timişoara, cât şi la parterul clădirilor de birouri şi în zona parcului pe care dezvoltatorul vrea să-l creeze.

Până acum, în ansamblul Openville au fost finalizaţi 31.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri, în clădirile UBC 1 şi UBC 2, iar alţi 19.000 de metri pătraţi se află în construcţie şi vor fi livraţi anul acesta, în clădirea UBC 3.

Openville din Timişoara este o investiţie realizată în comun de Iulius şi Atterbury Europe, care atrage 220 de milioane de euro.

Timişoara are un stoc de 190.000 de metri pătraţi de spaţii moderne de birouri, dintre care o treime au fost livraţi în ultimii trei ani. După livrarea tuturor proiectelor anunţate, stocul va ajunge la 277.000 de metri pătraţi la sfârşitul anului viitor. Printre ceilalţi dezvoltatori care construiesc proiecte de birouri în Timişoara, se numără omul de afaceri Ovidiu Şandor, dar şi Virgil Tornoreanu şi alte companii de dezvoltare imobiliară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO