Constructii & Imobiliare

Iulius Group şi Atterbury Europe pun pe masă 40 mil. euro pentru extinderea centrului comercial Iulius Mall din Suceava şi ridică investiţia totală în proiect la 110 mil. euro. Lucrările de construcţie sunt prevăzute în a doua jumătate a anului

Iulius Group şi Atterbury Europe pun pe masă 40 mil....

Autor: Cristina Bellu

31.01.2022, 15:35 438

Dezvoltatorul imobiliar Iulius, fondat de omul de afaceri Iulian Dascălu, investeşte 40 mil. euro în extinderea cu 14.000 de metri pătraţi a centrului comercial Iulius Mall din Suceava, astfel că proiectul va atinge o investiţie totală de 110 mil. euro transpusă în peste 65.000 de metri pătraţi de spaţii de retail.

Partener în dezvoltarea proiectului este fondul de investiţii Atterbury Europe, care deţine jumătate din complexul comercial.

În prezent, proiectul se află în stadiu de obţinere a avizelor pentru autorizare, lucrările de construcţie fiind prevăzute pentru a doua parte a acestui an, iar finalizarea investiţiei pentru 2023.  

„Iulius Mall este un reper pentru comunitate şi vom continua să îl menţinem în topul preferinţelor, prin amplificarea rolului său în dezvoltarea economică şi socială a oraşului”, spune Eduard Marcu, Shopping Center Manager Iulius Mall Suceava.

Noua dezvoltare va integra şi o zonă verde şi pietonală de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, care va aduce o infuzie de natură şi un spaţiu pentru evenimente în aer liber.

Odată cu extinderea, zona va beneficia de o remodelare urbană, fiind modernizate intrările în proiect, accesele pietonale şi conexiunile rutiere.

La accesibilitatea proiectului vor contribui aproape 800 de noi locuri de parcare, care vor duce la o capacitate totală de peste 2.150 de spaţii de garare, precum şi noi facilităţi pentru transportul electric, alternativ şi cel public, arată datele transmise de reprezentanţii Iulius.

Iulius Mall Suceava a fost inaugurat în 2008, are o suprafaţă de 51.500 mp şi cuprinde peste 200 de magazine, branduri internaţionale şi naţionale, cel mai mare cinematograf multiplex Cinema City din nordul ţării, cu 8 săli, food court, hypermarket Auchan, patinoar sezonier, numeroase opţiuni de relaxare şi distracţie, multiple servicii şi birouri ale instituţiilor publice.

Destinaţia de shopping şi recreere atrage anual aproximativ 10 milioane de vizitatori, inclusiv din judeţele învecinate şi chiar de peste graniţă. 

Din 2017, Iulius Mall Suceava este împărţit în mod egal de companiile IULIUS şi Atterbury Europe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO