Constructii & Imobiliare

Iulius Town, proiectul dezvoltat de IULIUS şi Atterbury Europe în Timişoara, ajunge la 80.000 mp de birouri după ce a patra clădire din ansamblu a devenit operaţională. “Spaţiul este închiriat integral de companii cu planuri de expansiune sau cu prezenţă nouă în regiune”

Iulius Town, proiectul dezvoltat de IULIUS şi Atterbury...

Autor: Cristina Bellu

04.10.2022, 13:34 467

Grupul Iulius, dezvoltatorul imobiliar controlat de Iulian Dascălu, a finalizat United Business Center 0, cea de-a patra clădire de birouri din ansamblul Iulius Town, proiect construit în Timişoara împreună cu partenerii de la Atterbury Europe.

În urma finalizării, compania consolidează polul regional de business din proiectul mixed-use de regenerare urbană la o suprafaţa totală închiriabilă de 80.000 metri pătraţi şi o comunitate de peste 40 de companii multinaţionale, din care imobiliul recent inaugurat reuneşte, pe o suprafaţă totală închiriabilă de 30.000 de metri pătraţi, birourile a 15 companii, cu peste 4.000 de angajaţi

„Noul spaţiu reprezintă un proiect adaptat cerinţelor pieţei, ce răspunde unei nevoi reale pe segmentul office de spaţii de birouri premium, adaptate la realitatea actuală şi la aşteptările angajaţilor privind mediul de lucru. (...) Clădirea  este închiriată integral de companii cu planuri de expansiune sau cu prezenţă nouă în regiune, care se alătură comunităţii de business din Iulius Town Timişoara”, spune Laurenţiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timişoara.

Printre companiile care au ales să-şi desfăşoare activitatea în proiectul Iulius Town se află centrul de dezvoltare Porsche Engineering România, biroul de dezvoltare software al Cognizant Softvision şi sediul Toluna România, companie specializată în cercetări şi studii de piaţă.

Totodată, comunitatea UBC 0 include biroul companiei de consultanţă IT & management Infosys Consulting, centrul de dezvoltare software Haufe Group, centrul de servicii suport relaţii clienţi Linde Global Services Romania, hub-ul tehnologic doctari group, centrul de tehnologie în traduceri Unbabel, biroul furnizorului de soluţii IT în domeniul industrial IT Vizion, centrul de servicii al dezvoltatorului de tehnologii de frânare TMD Friction şi biroul local al firmei de servicii profesionale PwC România.

Clădirea UBC 0 se află în proces de certificare drept clădire verde, conform strandardului internaţional LEED al U.S. Green Building Council, fiind proiectată, construită şi operată în conformitate cu principii internaţionale de sustenabilitate, în ceea ce priveşte economisirea resurselor şi diminuarea amprentei de carbon.

La nivel naţional, sub brandul UBC sunt operaţionale 14 clădiri office clasa A, cu o suprafaţă totală închiriabilă de peste 182.000 mp, în principalele centre universitare din afara Capitalei – Iaşi (7 clădiri - 75.600 mp), Timişoara (4 clădiri - 80.000 mp) şi Cluj-Napoca (3 clădiri - 26.200 mp).

Iulius Town, dezvoltat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe, este cea mai mare investiţie din vestul ţării, în valoare totală de 442 milioane de euro. Proiectul mixt include cea mai mare suprafaţă de retail din afara Capitalei (105.000 mp, 450 de magazine), un nou concept Cinema City, un centru de sănătate şi fitness, săli de evenimente, restaurante şi cafenele tematice, un parc şi aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

Portofoliul Iulius este compus din două proiecte mixte (Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara), reţeaua naţională Iulius Mall (Iaşi, Cluj-Napoca, Suceava), primul proiect Family Market, din Miroslava (zona metropolitană a Iaşului) şi 14 clădiri office în Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca.

În dezvoltare sunt proiectele Palas Campus Iaşi (cea mai mare clădire de birouri din ţară, cu o suprafaţă de 60.000 mp şi o investiţie de 120 de milioane de euro) şi cel de-al doilea Family Market, în cartierul Bucium din Iaşi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO