Constructii & Imobiliare

JLL a asistat P3 la achiziţia celui mai mare parc logistic de lângă Bucureşti. Colliers, de partea vânzătorilor

JLL a asistat P3 la achiziţia celui mai mare parc...

Autor: Cristi Moga

16.10.2014, 19:00 460

Firma de consultanţă imobiliară JLL a asistat grupul P3 din Cehia la achiziţia proiectului Europolis Logistic Park de lângă Bucureşti, în timp ce de partea vânzătorilor – grupul austriac CA Immo - au stat consultanţii firmei Colliers International.

Europolis Logistic Park este cel mai mare proiect logistic din România, cu o suprafaţă închiriabilă de 215.000 de metri pătraţi şi chiriaşi precum Carrefour, Tibbett Logistics, Gebruder Weiss, eMag sau Interbrands, proprietatea fiind evaluată la circa 120 de milioane de euro.

"Intrarea pe piaţă a unui investitor instituţional de o asemenea anvergură, specializat în logistică, confirmă potenţialul uriaş al sectorului industrial din România şi este o dovada incontestabilă că apetitul investitorilor pentru proprietăţi din România este în creştere. Aceasta este cea mai mare tranzacţie de pe piaţa industrial-logistică semnată vreodată în România şi una din primele două cele mai mari tranzacţii pe plan local de la declanşarea crizei, care implică achiziţia unui singur activ”, afirmă Gijs Klomp, director general şi director al departamentului de investiţii al JLL în România.

Din echipa care a asistat P3 în această trazacţie au mai făcut parte Andrei Văcaru – Head of Research & Consultancy şi Cristina Pop – Head of Industrial Agency.

“În momentul de faţă, un număr semnificativ de alte tranzacţii sunt într-un stadiu avansat în Bucureşti, aşadar ne aşteptăm ca 2014 să fie cel mai bun an pentru piaţa de investiţii din ultimii cinci, iar tendinţa este de creştere”, a declarat Robert Miklo, Associate Director în departamentul de Investiţii al Colliers International.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO