Constructii & Imobiliare

JLL România îşi diversifică serviciile pe piaţa de logistică, unul dintre cele mai dinamice sectoare imobiliare, şi îl recrutează pe Ciprian Sîrbu, fost director logistică Vivre, pentru a se ocupa de linia de business Supply Chain Services

Ciprian Sîrbu, Supply Chain Services JLL România

Ciprian Sîrbu, Supply Chain Services JLL România

Autor: Cristina Bellu

18.02.2021, 11:00 281

JLL România l-a recrutat pe Ciprian Sîrbu, fost director logistică Vivre, pentru a se ocupa de linia de business Supply Chain Services din cadrul companiei de consultanţă imobiliară.

Mişcarea vine în contextul în care, la începutul acestui an, JLL a încheiat, la nivel mondial, o alianţă cu Mibach Consulting pentru furnizarea de servicii de consultanţă strategică pe segmentul industrial.

Ciprian Sîrbu are peste 10 ani de experienţă în logistică, e-commerce şi supply chain industrial, completaţi de 7 ani în care activat în domeniul IT. Anterior numirii în cadrul JLL România, Ciprian Sîrbu a deţinut funcţia de director de logistică la Vivre, retailer online de mobilă.

Înainte de anul 2020 discutam despre un model classic de supply chain, completat cu cerinţe specifice pentru a acomoda canalele de vânzare online în structurile logistice. Retailerii şi de asemenea furnizorii acestora, concentrau resursele pentru a optimiza procesele şi fluxurile, dar păstrau modul de lucru consacrat din ultimii 10 ani. Începând cu 2020, distanţarea social a generat un curent de schimbare la nivel mondial. Odată cu creşterea acelerată a segmentului online, dezvoltarea platformelor de vânzare tip marketplace, a agregatoarelor de produse şi servicii, dar şi a soluţiilor de last mile delivery, nevoia de simplificare, digitalizare şi scurtarea lanţului de furnizare devine un subiect strategic”, spune Ciprian Sîrbu, Supply Chain Services JLL România.

Legătura dintre lanţurile de aprovizionare şi segmentul imobiliar este acum mai importantă ca niciodată. Creşterea comerţului online a dus la scăderea vânzărilor în magazinele fizice şi a pus presiune pe reţelele globale de supply chain. De asemenea, a scos la iveală necesitatea serviciilor logistice şi a unor reţele de suply chain solide pentru sectoare cheie globale.

„Suntem încântaţi de decizia lui Ciprian de a se alătura echipei de industrial a JLL şi considerăm că experienţa sa în logistică şi Supply Chain va completa serviciile de real-estate cu o componentă suplimentară, care va creşte valoarea adăugată a proiectelor la care lucram”, adaugă Costin Banica, head of Industrial Department JLL România.

Alianţa are ca scop îmbinarea expertizei JLL din domeniul imobiliar cu know how-ul specific domeniului de supply chain pe care îl deţine Mibach Consulting şi îşi propune să ofere soluţii unitare pentru identificarea corectă a locaţiilor, integrarea acestora în reţeaua clientului şi utilarea spaţiilor de depozitare, asigurând astfel lanţuri de aprovizionare/distribuţie flexibile, eficiente şi orientate către nevoile clienţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO