Constructii & Imobiliare

Laurenţiu Duică, Colliers International: Stocul de spaţii logistice şi industriale ar putea depăşi 8 milioane de metri pătraţi în următorii patru ani, dublu faţă de nivelul actual

Videoconferinţa Construcţiile industriale – Perspective şi oportunităţi într-o piaţă cu potenţial de dezvoltare

Laurenţiu Duică, Colliers International: Stocul de...

Autor: Cristina Bellu

15.12.2020, 15:06 221

Laurenţiu Duică, Partner & Head of Industrial Agency în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Colliers International, consideră România se află la jumătatea drumului în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei de spaţii logistice şi industriale şi estimează că aceasta ar putea să depăşească 8 milioane de metri pătraţi în următorii 4-5 ani, dublu faţă de nivelul actual.  

“Potenţialul pieţei de spaţii logistice şi industriale din România rămâne foarte ridicat. Practic, în următorii 4-5 ani, am putea ajunge la 8-9 mil. mp. Locaţia geografică ne ajută destul de mult în a putea livra către ţări din apropiere. Aşteptăm să se facă ceva şi cu infrastructura. Proiecte sunt multe pe harta României, dar aşteptăm o mai mare implicare şi din partea statului”, a spus Laurenţiu Duică în cadrul videoconferinţei Construcţiile industriale – Perspective şi oportunităţi într-o piaţă cu potenţial de dezvoltare, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu Isopan Est.

 

Alte declaraţii:

♦ În urmă cu cinci ani estimam ce se va întâmpla în piaţa de logistică şi industrial din România în următorii 5-8 ani. Suntem deja peste predicţiile mele. S-au construit peste 3 mil. mp de spaţii moderne de logistică şi producţie şi s-au schimbat principalii jucători din piaţă. Au apărut CTP, WDP, GlobalVison.

♦ În 2020, per total ansamblu în piaţa industrială şi logistică din România stăm sub 2019 la livrări, dar cu foarte puţin. Este o evoluţie normală în contextul crizei sanitare, multe proiecte au fost puse pe hold şi nu se pot finaliza până la sfârşitul anului.

♦ Totuşi piaţa şi-a revenit foarte repede comparativ cu criza din 2008, când piaţa de industrial şi logistică a fost într-o perioadă de somnolenţă totală. Acum vedem o revenire foarte mare pe final de an. Cererea de spaţii pentru comerţul online a luat avânt.

♦ Guvernul ar trebui să se uite cu atenţie la tot ce înseamnă oferirea de titluri de parcuri industriale, zonă în care exista un deficit foarte mare.

♦ Pe termen scurt, 2021 va fi un an plin pentru jucătorii prezenţi în piaţă. Ne aşteptăm la o livrare de peste 500.000 mp de spaţii moderne, marea majoritate (40%) în zona Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO