Constructii & Imobiliare

Laurenţiu Lazăr, Colliers International: În Bucureşti, termenul pentru a lua un aviz pentru autorizaţii de construire este de 30 de zile. Când îl obţii în 4-6 luni este un success

Laurenţiu Lazăr,  Colliers International: În...

Autor: Georgiana Mihalache

05.04.2018, 20:00 169

În Bucureşti, termenul normal de obţinere a unui aviz pentru autorizaţii de construire de la ministerul Culturii este de 30 de zile, dar lucrul acesta nu se întâmplă. Când îl obţii în 4-6 luni este un succes, a declarat Laurenţiu Lazăr, managing partner la compania de consultanţă imobiliară Colliers International România, prezent la conferinţa ZF Investiţi în România!, eveniment organizat de Ziarul Financiar, în parteneriat cu BCR, Deloitte, NNDKP, platforma de investiţii ROCA, ANA Hotels şi Terapia. 

“Ştiu o investiţie de 30 de milioane în Bucureşti pentru care s-a stat opt luni după un aviz de la ministerul Culturii. Nu era un monument istoric, nu era în zonă protejată, avea un monument relativ aproape. La ministerul Culturii trebuie să avem comisii mai dese, ei analizează doar vineri avizele. Aici s-ar debloca mult pentru că investiţii se fac, dar contează în cât timp se fac. ”

El a menţionat că predictictibilitatea este mai importantă decât nivelul taxelor.

“E important pentru noi să ştim ce forţă de muncă există. E important să fim introduşi către autorităţi locale pentru obţinerea de autorizaţii. E important să ne introducă către sistemul educaţional local pentru că vrem să avem un parteneriat real cu sistemul educaţional.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO