Constructii & Imobiliare

Mai vin şi veşti bune: pasajul suprateran de pe Centura Bucureşti-Domneşti urmează să fie deschis în noiembrie, după patru ani de la debutul lucrărilor de construcţie

Autor: Cristina Bellu

12.08.2022, 09:54 5054

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, spune că pasajul suprateran de pe Centura Bucureşti-Domneşti urmează să fie deschis anul acesta, pe 15 noiembrie.

“S-a finalizat montarea ultimelor elemente prefabricate la rampa de urcare dinspre Bragadiru, rampa de coborâre spre Chiajna şi continuă această activitate la ultimele două rampe: urcare spre Bucureşti, respectiv urcare/coborâre spre şi dinspre Domneşti”, precizează Irinel Ionel Scrioşteanu pe contul personal de FB.

Lucrările vor continua cu armarea, cofrarea şi turnarea grinzii de coronament la rampele urcare/coborâre spre şi dinspre Chiajna, rampa de urcare dinspre Bucureşti şi rampa de urcare dinspre Bragadiru.

Totodată, continuă lucrările de montare a parapetului metalic de protecţie pe toate zonele pasajului, precum şi armarea, cofrarea şi turnarea trotuarului la rampa de urcare dinspre Chiajna, rampa de coborâre spre Bucureşti şi la rampa de urcare spre Bragadiru.

Irinel Ionel Scrioşteanu mai precizează că a avut loc ultima turnare a betonului în zona inelului central, şi au început lucrările pentru realizarea bazinelor pentru retenţia apei pluviale, în zona giratoriului dinspre Bucureşti.

Primele lucrări la pasajul de la Domneşti au început în 2018, în baza unei autorizaţii de construire parţiale, însă restul proiectului s-a blocat din cauză că proiectul tehnic a trebuit complet refăcut faţă de ce s-a scos la licitaţie.

Lucrările au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante.

Pasajul Domneşti este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei care ar putea fi deschis circulaţiei.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO