Constructii & Imobiliare

Mapei România: Piaţa construcţiilor va creşte cu 7% în 2016

Mapei România: Piaţa construcţiilor va creşte cu 7%...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.07.2016, 14:05 731

Producătorul de adezivi şi produse chimice pentru construcţii Mapei România estimează o creştere cu circa 7% a pieţei construcţiilor în 2016, iar ţinta companiei este un avans cu două procente la finalul anului, mizând pe volumul ascendent al lucrărilor de construcţii la nivel naţional.

“Statistica anilor trecuţi arată un trend de revenire a pieţei construcţiilor, 2015 însumând faţă de 2014 o creştere a lucrărilor de construcţii cu 8,1% ca valoare. În România, până în momentul de faţă am activat cu precădere pe piaţa proiectelor mici, inclusiv segmentul DIY (do it yourself – engl). Strategia actuală, însă, vizează orientarea noastră şi către piaţa proiectelor mari, a construcţiilor de infrastructură, dar şi a clădirilor civile şi industriale“, spune Florin Ciobanu, director general Mapei România.

Grupul Mapei, înfiinţat în 1937 în Milano-Italia, livrează peste 20.000 de produse zilnic şi cuprinde 68 de fabrici în 32 de ţări din întreaga lume, cu 8.500 de angajaţi. La nivel mondial, compania înregistrează o cifră de afaceri de 2.5 miliarde de euro.

Bazele filialei româneşti au fost puse în 2006 prin înfiinţarea Mapei România, ca parte din strategia de internaţionalizare a grupului. Portofoliul Mapei România cuprinde peste 300 produse, iar la nivel de business înregistrează o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO