Constructii & Imobiliare

Matei Bogoescu, Ordinul Arhitecţilor: Este nevoie de o trecere de la oraşul destinat maşinilor la oraşul destinat oamenilor

Matei Bogoescu

Matei Bogoescu

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Cristina Bellu

15.12.2021, 09:00 171

Oraşele din România au nevoie de o schimbare majoră de percep­ţie, pentru a face traiul mai pri­ete­nos pentru cetăţenii lor, este de părere Matei Bogoescu, vicepreşe­din­te domeniul Profesie la Ordi­nul Arhi­tec­ţilor din România.

„Este necesară o schim­­bare radi­ca­lă de optică la nivelul admi­nis­tra­ţi­ilor, pentru a trece de la oraşul des­ti­nat maşinilor, la oraşul destinat oa­me­nilor. Aceasta este o schimbare care s-a accelerat în pandemie, foarte mul­te oraşe europene s-au reorientat că­tre om şi către scara umană. Paris şi Milano, de exemplu, au abordat po­litici de pietonizare, de înverzire şi, în general, de recâştigare a străzii ca spa­ţiu vital pentru oraş“, a spus Matei Bogoescu în cadrul video­con­fe­rinţei ZF Eco­no­mia verde, dedicată oraşelor verzi.

Cum oraşele sunt siste­me extrem de com­plexe, ele necesită o abor­dare inte­grată.

Cuvintele-cheie atunci când vine vorba de „înver­zirea“ ora­şelor, adică transfor­marea lor în me­dii de viaţă sustenabile, sunt efi­cienţa, optimizarea şi integrarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO