Constructii & Imobiliare

Media pentru un apartament în Bucureşti este de 1.000 euro/mp

Media pentru un apartament în Bucureşti este de 1.000...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.07.2016, 13:28 1674

Preţul mediu al unei locuinţe din Capitală se situează în jurul valorii de 1.000 de euro pe metru pătrat şi ar putea ajunge la 2.500 de euro pe metru pătrat în perioada următoare, arată compania de consultanţă imobiliară Re/Max România.

Cele mai scumpe locuinţe rămân cele amplasate în zona Aviatorilor, unde preţurile medii pe metru pătrat ajung chiar şi la 2.500 de euro pe metru pătrat. În topul zonelor scumpe urmează nordul Capitalei, unde costurile se situează la 2.200 de euro pe metru pătrat.

În Floreasca, în funcţie de vechimea imobilului, preţurile pot varia între 900 şi 1.700 de euro pe metru pătrat, în timp ce pentru o locuinţă în cartiere precum Titan sau Berceni se achită între 700 şi 850 de euro pe metru pătrat.

„Bineînţeles, preţurile variază dramatic de la o zonă la alta în funcţie de facilităţi precum accesul la mijloacele de transport, apropierea faţă de parcuri sau alte centre de interes. De asemenea, anul construcţiei imobilului, dar şi finisajele apartamentului aduc un impact în valoarea finală a locuinţei”, spune Mădălina Vasile, broker şi proprietar Re/Max Properties.

Tranzacţiile prin credit bancar reprezintă 75% din totalul achiziţiilor, însă, raportat la piaţa centrală, ultracentrală şi zona de nord, numărul tranzacţiilor în numerar este în creştere.

În ceea ce priveşte cel mai bine vândute tipuri de apartamente, locuinţele cu două şi trei camere se menţin în topul solicitărilor bucureştenilor. Motivul este de ordin financiar, întrucât pe segmentul apartamentelor de două camere, preţurile sunt mai accesibile, iar costurile ulterioare pentru întreţinere sunt uşor de suportat.

Pe segmentul rezidenţial cu preţuri accesibile, clienţii sunt reprezentaţi, de cele mai multe ori, de tineri cu media de vârstă între 25-30 ani, aflaţi la prima lor locuinţă. Din considerente financiare, aceştia optează, de regulă, pentru zonele periferice din Bucureşti.

În ceea ce priveşte segmentul comercial, cele mai multe tranzacţii sunt reprezentate de spaţiile comerciale ale căror preţuri variază între 300.000 - 500.000 euro, preţurile acestora fiind motivate de localizarea spaţiului şi oferirea unui vad comercial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO